”Medvetet att ha hög medelålder” – Wesström om AIK-rutinen

AIK manövrerade ut både Djurgården och Hammarby.
Sportchefen Björn Wesström tror att AIK:s rutin var en avgörande derbyfaktor.
– Erfarenhet betyder mycket, säger sportchefen till FotbollDirekt.

Annons

Efter Rikard Norlings taktiskt experiment i början av säsongen har AIK gått tillbaka till sitt trygga grundkoncept: 5-3-2 med hårt jobbade centrala mittfältare. Det har gett en imponerade resultatrad med fem vinster och en oavgjord match sedan 0-3-förlusten mot IFK Göteborg. AIK har också vunnit två derbyn på ett övertygande sätt: 2-0 mot Djurgården, 2-0 mot Bajen.
– Hur känslan är efter Hammarby? Krasst så känns det ju väldigt bra, säger sportchefen Björn Wesström till FotbollDirekt.
– Bra på alla tänkbara vis i egentligen och så har vi alla spelare skadefria. Sommaruppehåll tillsammans med när det sportsliga stämmer, både på planen och vid sidan om att slippa skador, det kan ju inte bli bättre.

AIK har ett rätt ålderstigen trupp där många av nyckelspelarna är veteraner. I derbyt startade till exempel Per Karlsson (33), Panos Dimitraidis (32), Sebastian Larsson (33), Tarik Elyounoussi (31), Henok Goitom (34) och Chinedu Obasi (33). Deras erfarenhet har varit en stor fördel i just derbymatcherna, menar Wesström.
– Vi har ju valt en väg som sättet vi spelar på och en lite högre medelålder. Det är ju medvetet och det är klart att vi känner att erfarenhet har betytt mycket i derbymatcherna. Det är klart att vi tror och hoppas att det ska betala sig hur det som exempelvis såg ut mot Hammarby, säger Wesström.

FOTO: Bildbyrån