Matchreferat: Ungt AIK förlorade mot Brommapojkarna

Nicolas Stefanellis mål från straffpunkten räckte inte.
Ett skadepräglat AIK förlorade träningsmatchen mot BP med 1-2.

Annons

AIK saknade en hel startelva när Brommapojkarna kom på besök till Friends Arena under söndagen. Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Henok Goitom fanns inte med i truppen och det gjorde heller inte stora delar av backlinjen. Istället valde Bartosz Grzelak att ge några unga spelare chansen. Nyförvärvet Lucas Forsberg tog plats som högerback och Yasin Ayari spelade som innermittfältare tillsammans med Ebenezer Ofori. 

Matchen började försiktigt och bortsett från ett lurigt långskott från Felix Michel bjöd den första kvarten inte på något speciellt. Division 1-laget var i allra högsta grad med i matchen och efter 17 minuter lyckades BP:s fanbärare Gustav Sandberg Magnusson spräcka hemmalagets nolla. Budimir Janosevic stod för ett par fina räddningar inledningsvis men kunde bara se på när gästerna nickade in ledningsmålet efter att Felix Michel och Bojan Radulovic blivit lite för bolltittande i eget straffområde. 

Nicolas Stefanelli var tillbaka från start till AIK-fansens belåtenhet och det var den 26-årige återvändaren som tryckte in kvitteringen från straffpunkten bara några minuter efter BP:s öppningsmål. Erik Ring var en av första halvleks bästa spelare och 18-åringen dribblade snyggt bort två motståndare för att sedan pricka handen på målskytten Sandberg Magnusson i straffområdet. Vi skriver ner en hockeyassist på den unge yttern. 

Bartosz Grzelak lär ha haft en del saker att tycka till om i omklädningsrummet i halvlek. Brommapojkarna hade nämligen inte några problem alls med att skapa oreda i AIK:s försvar. Felix Michel och Lucas Forsberg slarvade en del och gästerna kunde flera gånger hota med farliga omställningar som tvingade Budimir Janosevic till några enkla men viktiga räddningar. 

BP gick till halvtidsvila med en 2-1-ledning efter att Monir Jelassi lite väl enkelt kunde kliva in i AIK:s straffområde och trycka upp ett hårt skott i nättaket. I halvtidsintervjuerna påpekade både Erik Ring och Nicolas Stefanelli att försvarsspelet inte kändes tillräckligt kompakt. 

Unge Richie Omorowa ersatte Nabil Bahoui när matchen återupptogs och lagkaptensbindeln gick därför över till unge Robin Tihi som med sina snart 19 somrar är en av de yngre lagkaptenerna AIK spelat med. 

Precis som i första halvlek var de första 15 minuterna lite trevande. Strax innan timmen var spelad bjöd Yasin Ayari på en påse ögongodis när han med en perfekt genomskärare hittade fram till Stefanelli i straffområdet. Anfallaren lyckades inte göra något av det läget men AIK trummade igång så smått efter det. 

Bilal Hussein ersatte Ebenezer Ofori på mittfältet efter en timme och höjde tempot på mittfältet när AIK jagade en kvittering. Saku Ylätupa hoppade in och testade gästernas målvakt med ett hårt skott. Strax efter var Bilal Hussein nära på att hamna i målprotokollet när han med en fin skruv siktade på det bortre hörnet. Trots att AIK avslutade matchen bra ville kvitteringen inte komma. 

Matchen slutade 2-1 till gästerna och resultatet var inte på något sätt orättvist. Många av spelarna som fick chansen under söndagen lär inte finnas med på trupplistan när AIK drar igång den allsvenska säsongen mot Degerfors IF om ungefär en månad, men Bartosz Grzelak har lite att fundera på. 

Nästa lördag möter AIK Elfsborg i en ny träningsmatch. 

AIK:s laguppställning

Budimir Janosevic – Lucas Forsberg (Joshua Sivertsen, 62), Felix Michel, Robin Tihi, Erick Otieno – Erik Ring, Yasin Ayari (Alexander Fesshaie, 83), Ebenezer Ofori (Bilal Hussein, 62), (Samuel Dahl, 83) , Nabil Bahoui (Richie Omorowa, 46) – Bojan Radulovic (Saku Ylätupa, 71), Nicolas Stefanelli (Calvin Kabuye, 71)