Malmö vill sälja ut Stadion – med så få AIK:are som möjligt

Malmö och AIK möts i en potentiell medaljmatch den 28 oktober.
Men det kommer att vara svårt att få tag på biljetter för den som håller på Gnaget.
– Vi vill att så många som möjligt på Stadion, så långt det bara går ska vara MFF:are i allra högsta grad, säger presschefen Peter Åhlander till Kvällsposten.

Annons

Lördagen den 28 oktober spelas det allsvensk toppfotboll på Stadion i Malmö då MFF och AIK möts i den nästa sista omgången.
Malmö har nu valt att planera inför matchen som man gör när det är dags för Europa-matcher, vilket betyder att man säljer biljetter till sina medlemmar först. Det rapporterar Kvällsposten som skriver att klubben har 7000 medlemmar samt 13 000 årskortsinnehavare.
– Vi vill att de som är trogna ska belönas för det med förmåner som de här, säger Malmös presschef Peter Åhlander till tidningen.

Till matchen väntas knappt 22 000 personer få plats på Stadion. Det innebär att alla sektioner – förutom bortalagets ståplats – kan säljas slut innan de släpps till allmänheten som inte är MFF-medlemmar eller himmelsblå årskortsinnehavare. Förutom att Malmö vill belöna sina trogna anhängare vill de ha så få AIK:are som möjligt på sittplats.
– Det är också en aspekt. Vi vill att så många som möjligt på Stadion, så långt det bara går ska vara MFF:are i allra högsta grad, säger Peter Åhlander.

Foto: Bildbyrån