Mållöst för AIK: ”Många byten – kvaliteten blir ganska låg”

¨En lovande start och en bitvis hetsig stämning på plan.

Men också en ganska intetsägande träningsmatch när AIK och Sirius spelade 0-0.

Annons

AIK träningskampade mot Sirius i kylan på Skytteholms IP under fredagen.

AIK startade med följande lag: Nordfeldt – Tihi, ”Sotte”, Sichenje – Modesto, Ceesay, Thill, Ayari, Björnström – Guidetti, Faraj.

Matchen blev stundstals ganska hetsig, men det spelmässiga underhållningsvärdet var inte det högsta. Intensiteten var hög i första halvlek men passningsspelet från båda lagen lämnade en del övrigt att önska. AIK var dock det bättre laget under matchinledningen och skapade en del halvchanser utan att det riktigt brände till. John Guidetti hade bland annat en fin frispark som Sirius målvakt Jakob Tånnander räddade. Efter hand mattades dock AIK-trycket och inte heller andra halvlek var någon sprakande tillställning.

Omar Faraj hade dock två bra lägen, en nick som studsade i stolpens utsida och ett volleyskott från nära håll som gick över. Inhopparen Calvin Kabuye hade också en chans på slutet då han sprang sig fri men kom för nära målvakten. Det allra bästa läget hade dock Sirius mittfältare Marcus Mathisen i mitten av andra halvlek via ett skott från öppet läge mitt i straffområdet, men där gjorde Kristoffer Nordfeldt en jätteräddning.

– Vi har en bra start första 10-15 minuterna, och första halvlek är helt okej. Sedan blir det många byten och kvaliteten blir ganska låg, sammanfattar Andreas Brännström till Discovery.

AIK:s tränare tycker att spelet blev för rörigt, vilket delvis kan ha berott på att nya spelare ville för mycket.

– Ibland vill man visa många saker på en gång, men egentligen ska man ta det lugnt, säger ”Brännan”.

En sak som AIK-tränaren saknade var närvaron i motståndarnas straffområde.

– Vi kom till ganska bra inspelslägen men vi behöver få in fler spelare i boxen. Vi är två där inne när vi kan vara fyra eller fem, säger Brännström.