Magnus, 43, köpte AIK:s första evighetskort: ”En pojkdröm”

I slutet av november lanserade AIK en biljett som gäller livet ut. Drygt tre veckor senare har de fått napp. Ica-handlaren Magnus Käck från Rotebro är den första köparen av “evighetskortet”.

Annons

Det var tidigare i veckan, på ett julbord med AIK, som Magnus Käck beslutade sig för att bli den första köparen av AIK:s evighetskort. Magnus har haft flera nära samarbeten med AIK genom den Ica-butik som han bedriver i Järvastaden. Butikens namn har rullat på reklamskyltar under hemmamatcher och när AIK under sommaren mötte Kalmar FF på Friends Arena var det Magnus som var fanbärare under inmarschen.
– Jag frågade Stefan (Jonasson, kommersiell chef i AIK Fotboll) hur många evighetskort som de hade sålt, men han sa att det ännu inte var någon som hade köpt ett kort. Jag blev sugen direkt när AIK gick ut med det för tre veckor sedan, jag har årskort och är ständig medlem i klubben. Det hade varit häftigt med ett evighetskort, och ännu häftigare att skriva in sig i historieböckerna som den förste. Ingen minns en tvåa.

Kortet kostar 189 100 kronor. Hur stor uppoffring är det för dig ekonomiskt?
– Hur ska jag uttrycka mig… jag har jobbat sedan jag var 15 och har de senaste åren haft bättre ekonomiska möjligheter. Så på så sätt är det lugnt.

Har du berättat för dina vänner att du köpt kortet? 
– Jag har inte berättat för någon, utan har i samklang med AIK väntat tills det blir offentligt Det är viktigt för mig att AIK använder den här försäljningen så att det blir så stort som möjligt. Det är en pojkdröm att få synas tillsammans med AIK.

Annons

Hur länge har du gått på AIK:s matcher?
– Jag började gå mycket på hockey i tonåren. Efter det blev det ett längre uppehåll på grund av jobb, men men de senaste tio åren har det varit väldigt frekventa besök.

Hur skulle du beskriva ditt supporterskap?
– Med åren har det utvecklats. Jag har inga egna ungar heller, så AIK har blivit ett slags substitut. Jag har utvecklats som supporter tillsammans med AIK som har utvecklats som förening. Eric Ljunggren (ordförande) pratade igår på julbordet om hur AIK har blivit en förening där vi gör allting tillsammans. I motgångar går vi samman. Ta till exempel den turbulenta starten på säsongen och förlusten mot Nordsjälland. Vi samlas kring sådana saker.

Vilket är ditt bästa AIK-minne?
– Bortamatchen mot Östersund i år. Det var då som det kändes klart. Det har varit ett jävligt häftigt AIK-år. Att avsluta året med SM-guld och att köpa det här kortet…. Ju mer jag tänker på det… jag kommer ha det här kortet för alltid, och om 30 år är jag 73, det är ju inte omöjligt att jag lever då. Sedan kanske jag dör om ett år, jag kanske kör ihjäl mig nu medan vi pratar. Vad som helst kan hända, det är häftigt.

Annons