Lindström gillar Lahne: ”Otroligt snabb, men måste styras”

En av ljusglimtarna för AIK i bortamatchen mot Norrköping var nyförvärvet Jack Lahne.
Mattias Lindström var imponerad av vad han såg, men menar att 17-åringen är långt ifrån klar som spelare.
– Om han bara får springa utan tanke kommer det hacka för mycket, säger Mattias Lindström i Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

På transferfönstrets sista dag värvade AIK den tidigare BP-spelaren Jack Lahne. Den 17-årige supertalangen behövde inte vänta länge för att få göra debut.  I halvtid mot Norrköping bytte Norling ut finländaren Saku Ylätupa och lät sin nya anfallare visa vad han går för. Östgötaporten i Norrköping var den enda arenan som AIK förlorade en allsvensk match på i fjol och inte den lättaste platsen för Lahne att göra debut på men 17-åringen gjorde ändå en godkänd insats. På presskonferensen bjöd RIkard Norling på en patenterad metafor.
– Det är som att han lär sig att köra en riktigt jävla snabb motorcykel, och att han inte riktigt vet när han ska släppa kopplingen. För det bara smäller helt plötsligt. Det är så det kändes. Han behöver komma in och lära känna hur vi funkar, hur vårt chassi funkar. Det behöver han göra så fort som möjligt och det är mitt jobb att se till att han gör det. Han är ju inte här så länge. Men han skapade egentligen på egen hand en av våra största chanser, sa Norling enligt Fotbollskanalen.

Annons

I Ljugarbänken lyfter Mattias Lindström upp och hyllar AIK-tränarens beskrivning av Lahne:
– Norling är ju flummigare än någon annan tränare i sina uttalanden, men den här gillade jag. Det stämmer säkert, han är ju otroligt snabb, säger han.
Lindström tycker också att Lahne gjorde en godkänd debut men menar samtidigt att det är en lång väg kvar innan han är en färdig anfallare av allsvensk toppklass.
–Det är så jäkla mycket i honom men en hårfin känsla när man ska låta honom dra och när man ska hålla igen honom. Om han bara får springa utan tanke kommer det hacka för mycket. Han måste bli styrd med sin snabbhet, men det är en bra spelare.

FOTO: Bildbyrån