Kritiken mot Guidetti: ”Måste kunna kräva en viss lägstanivå”

John Guidetti har, precis som AIK, haft en tuff start på säsongen.

Nu får hans insats mot Sirius kritik av en gammal anfallskollega.

– Jag tittar på John Guidetti och tänker “Fan, det här måste du lösa oavsett om du tränat eller spelat på fem veckor”, säger Tobias Hysén i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

Den här artikeln är en annons

Hittills har det bara blivit 88 minuter för Guidetti i årets allsvenska. Efter två inhopp fick han starta i 0-0-matchen mot Sirius. Efter matchen var han rejält kritisk mot såväl sin egen som lagets prestation.
– Jag lyssnade på John Guidettis intervju (efter matchen mot Sirius) och han är brutalt ärlig mot sig själv där. ”Det var ingen bra John Guidetti ni fick se idag”, och det har han ju rätt i. Sen om det beror på att han inte spelat på länge och inte är i matchtempo, det är klart att det gör det, men en sån spelare som har den kvalitén när han är i form måste kunna göra det bättre ändå, säger Hysén och fortsätter:

– Jag tittar på John Guidetti och tänker “Fan, det här måste du lösa oavsett om du tränat eller spelat på fem veckor”. Okej att man inte har flåset och tajmingen men jag menar, så bra spelare som han är så måste man kunna kräva en viss lägstanivå och där tycker jag att han ska vara irriterad på sig själv, att han inte gör de där enkla grejerna bra ens.

Hysén tror dock att så länge Guidetti håller sig skadefri så kommer anfallaren studsa tillbaka redan mot Mjällby.
– Så som jag uppfattar honom så var det en sån prestation där han lite grann “Fy fan, det här var inte bra, nu jävlar!”. Får han bara bara vara frisk så tror jag det blir helt andra bullar i nästa match.

✓ Avsnittet kan du lyssna på nedan!