Kristoffer Olsson imponerade i debuten: ”Två pannkakor i ett”

Kristoffer Olsson gjorde en fin tävlingsdebut för landslaget.
Den nyblivne svenske mästaren spelade 90 minuter när Sverige vann mot Ryssland med 2-0.
– Det kom som en chock, men ibland är det bra att inte hinna så tänka så mycket, säger han till TV4.

Annons

Trots en tung start med hemmaförlust mot Turkiet vann Sverige sin Nations League-grupp. I den avgörande matchen på Friends arena vann blågult säkert med 2-0 mot Ryssland. I slutet av den första halvleken satte Victor Nilsson Lindelöf 1-0, i mitten av den andra fastställde Marcus Berg slutresultatet.
Kristoffer Olsson, som gick in från start i Albin Ekdals fråvaro, gjorde en fin insats på mittfältet där lagkompisen Sebastian Larsson tog plats till höger. Olsson var ständigt involverad i spelet och tog många initiativ. Efter matchen fick “Koffe” beröm av förbundskaptenen.
– Han gör det som han ska, det vill säga vara lugn med boll. Utmana och ligga rätt. Det var jätteroligt att se honom, säger Janne Andersson till TV4.

Annons

Kristoffer Olsson var också nöjd:
– Det var jättekul. Första riktiga landskampen, vi får en vinst och spelar bra tycker jag. Det här blev ett bra avslut för mig och för landslaget.
TV4: Hur spänt var det?
– Det kom som en chock (att bli uttagen i elvan), men ibland är det bra att inte hinna tänka så mycket.
Nu är säsongen över för Olsson, som igår röstades fram som bästa mittfältare på Allsvenskan stora pris-galan. Och nu blir det äntligen party för “Koffe” som rundade av tv-intervjun med ett hemmasnickrat ordspråk.
– Jag har inte hunnit fira guldet än, så det blir två pannkakor i ett.

Annons