Koffe om derbysegrarna: ”Känns alltid som att AIK är bäst i stan”

AIK har hittar formen på sistone – och tagit dubbla 2-0-segrar mot rivalerna i Stockholm.
Kristoffer Olsson är inte överraskad över derbyvinsterna.

– Det har väl alltid känts som att AIK är bäst i stan, säger ”Koffe” till Fotboll Sthlm.

Annons

Efter fem mål och totalt tio poäng på 29 matcher i fjol blev Kristoffer Olsson en viktig pusselbit i AIK:s guldbygge. Något som också tog honom till ryska FC Krasnodar inför den här säsongen. Men ”Koffe” har fortsatt bra koll på AIK där en tidigare lagkamrat imponerat stort på honom under våren.
– Tarik Elyounoussi har ju sprutat in mål. Han har kämpat, krigat och varit bra i spelet precis som förra året men som sagt har han verkligen sprutat in mål i år, säger Kristoffer Olsson när Fotboll Sthlm möter 23-åringen på en pressträff på Friends arena inför landskampen mot Malta.
Är det fler spelare som du tycker gjort en bra säsongs hittills?
– Sebbe var magisk i derbyt och är alltid bra. Bilal Hussein tycker jag har varit kul att se. Han har kommit in och verkligen tagit chansen.
Är du överraskad att AIK vann båda derbyna här under vårsäsongen?
– Nej, det tycker jag väl inte. Det har väl alltid känts som att AIK är bäst i stan och det har de ju också visat nu. Det är kul att se.
Under onsdagen möttes vi av beskedet att AIK:s hedersordförande Lennart Johansson avlidit. Vilket minne har du av honom?
– Det finaste minnet jag har är från sista matchen i Kalmar när ha lämnade över Lennart Johanssons pokal. Det känns väldigt fint. Han var en ikon.

FOTO: Bildbyrån