Stamatopoulos efter rättegången: ”Jag känner mig stolt”

Dickson Etuhu friades av Tingsrätten, men AIK vill att domen i matchfixningsmålet överklagas.
– För svensk fotbolls skull sänder domen oroväckande signaler, säger klubbdirektören Jens T Andersson.

Annons

Stockholms Tingsrätt dom i det uppmärksammande matchfixningsmålet har kommit. Den förre AIK-spelaren Dickson Etuhu friades från åtalet för grovt givande av muta. Däremot fälldes han för ringa narkotikabrott, vilket var en annan åtalspunkt.

AIK har nu kommenterat ärendet på sin hemsida. Klubbdirektören Jens T Andersson står på Kenny Stamatopoulos sida och hoppas att åklagaren överklagar.

– För svensk fotbolls skull sänder domen oroväckande signaler, men förhoppningsvis kommer den nya lagstiftningen som träder i kraft den 1 januari 2019 innebära att det civilkurage som våra anställda visat prov på också speglar kommande domar.

Annons

AIK:s sportchef Björn Wesström står också bakom klubbens målvaktstränare.

– Jag är oerhört stolt över det faktum att Kenny och Rikard har visat ett extremt stort civilkurage och jag vill återigen poängtera att hela AIK Fotboll står bakom dem till hundra procent gällande deras agerande som visselblåsare i detta ärende. Enligt tingsrättens bedömning råder heller inga tvivel över vittnesmålens trovärdighet vilket givetvis stärker oss i vår uppfattning att klubben har agerat rätt under hela processen, säger Wesström.

Kenny Stamatopoulos har hittills inte uttalat sig direkt till medierna, men säger i en kommentar till klubbens hemsida att han är nöjd med sitt beslut.

–  Jag känner mig stolt över att jag tog beslutet att berätta om detta. Jag känner att jag inte kunde göra något annat och jag är också tacksam över det arbete som AIK Fotboll har gjort i detta ärende för mig och min familj. Har jag i och med mitt agerande gjort något för att lyfta fram de uppenbara problem med matchfixningsförsök som finns så känns det trots allt bra, säger Stamatopoulos.

Annons