Karol Mets om krigarsegern: ”Kändes som att vi var döda”

AIK lyckades stå emot Djurgårdens slutforcering och höll undan till 1-0.
En av matchhjältarna var Karol Mets som gjorde en stark match i mittförsvaret.
– Det här är den största matchen i Sverige. Jag är väldigt glad över lagets insats, säger mittbacken till Fotboll Sthlm.

Annons

Över 45 000 supportrar sökte sig till Friends arena för seriefinalen mellan AIK och Djurgården. AIK vann tungviktarmötet med 1-0 sedan Sebastian Larsson gjort matchens enda mål på straff. En annan framträdande spelare var Karol Mets som gjorde en stormatch i mittförsvaret. När Fotboll Sthlm träffar estländaren efter matchen är han lycklig och lättad.
– Det här är den största matchen i Sverige så det är uppenbarligen en stor lättnad och jag är väldigt glad över lagets insats. Jag är också väldigt nöjd med publiken som gjorde ett fantastiskt jobb. Det gav oss en extra skjuts när vi behövde det. Det var ett hårt jobb som lönade sig i slutändan. Vi är väldigt glada över de tre poäng som vi fick i dag, säger Mets.
Hur viktigt var det att studsa tillbaka efter 1-4-förlusten mot Celtic i veckan?
– Vi vill vinna varje match. Så självklart var det viktigt. Varje förlust för oss är en lärdom så det var väldigt viktigt att studsa tillbaka. Det var också väldigt viktigt att vi minskade gapet till Djurgården.

Trots den tunga derbysegern är inte Karol Mets speciellt nöjd med lagets spel.
– Vi gjorde inte en bra match. Vi spelade bara för resultatet och i dessa matcher bryr sig ingen om hur fint det ser ut.
Hur ser du på din egen insats i dag?
– Jag gav dem en tuff strid för det mesta, men jag är bara glad över tre poäng. Jag vill inte överskatta min egen insats.
Ni såg väldigt trötta ut i andra halvlek?
– Ja, det har varit ett sjukt spelschema och efter 55 minuter så kändes det ärligt som att vi var helt döda. Vi måste vilja för att vinna matchen och i dag lyckades vi med det. Men det var en väldigt, väldigt tuff match, fysiskt sätt, för oss i dag.
Vad gjorde ni när det kändes som att ni var döda?
– Då kommer mentaliteten in. Det är så enkelt att bara ge upp och säga att man är trött. Man måste fortsätta och vinsten smakar så mycket sötare nu eftersom vi verkligen lämnade allt ute på planen i dag.

Foto: Bildbyrån