John Guidetti: “Fruktansvärt att springa runt och ha ont”

Mot Degerfors spelade John Guidetti på smärtstillande.

Det hjälpte föga mot anfallarens onda hälsena när AIK kryssade mot Degerfors. 

Annons

I ställning 1–1 med 17 minuter kvar slängde AIK in John Guidetti, som den senaste tiden dragits med en smärta i hälsenan. När domaren blåste av matchen var likaresultatet intakt – och John Guidetti besviken.
– Fotboll är inte tennis, det är inte alltid laget som spelar bäst som vinner. Vi förtjänar att vinna, det vet ju alla, det vet till och med Degerfors. Men vi gör lika många mål som dem och då är det kryss, säger anfallaren efter matchen.

Att spela från start var inte på tapeten på grund av skadan i hälsenan. Helst skulle inte anfallaren spela “någonting alls”, säger Guidetti själv. 
– Jag ska försöka bli frisk under uppehållet. Det är fruktansvärt att springa runt och halta och ha ont hela tiden. När det stod 1–1 frågade de om jag kunde gå in och ja, man gör vad man kan, säger John Guidetti som tar “massor” med smärtstillande.

Men du känner av smärtan ändå?
– Jättemycket.

Vid slutsignal klev AIK av till burop från publiken. Förståeligt, menar Guidetti. 
– Det är välförtjänt. Vi är minst lika frustrerade som de, men supportrarna kan inte ta ut det på plan eller på Karlberg, så de får ta ut det på oss. Det är välförtjänt.