Joe Mendes målade i maratonmatchen – AIK segrade i genrepet

Tre 45-minutare gav tre mål för AIK och två för Örebro.

Efter baljor av Nicolas Stefanelli, Erik Ring och Joe Mendes kunde AIK:s sommargenrep sammanfattas med en seger.

Annons
Gameinsight desktop image

Det var ett så gott som ordinarie lag som AIK startade med i maratonmatchen mot Örebro SK, som spelades över tre halvlekar. AIK ställde upp med följande lag:

Nordfeldt – Lustig, Papagiannopoulos, Milosevic, Björnström – Abdirahman, Hussein, Ayari, Stefanelli – Kimpioka, Larsson.

Lagen gick in i första halvtidsvilan i ställning 1–1, efter att Örebrokeepern William Eskelinen skänkt bort bollen och Nicolas Stefanelli lobbat in ett konstmål. Därefter hade Jake Larsson dribblat sig igenom AIK:s försvar och skjutit in en boll ur snäv vinkel.
– Vi vet att det är en vecka innan den allsvenska omstarten, sa Nicolas Stefanelli i Discoverysändningen. Vi försöker pressa högt och vinna tillbaka bollen, sen får jag den på bröstet och lägger den över målvakten.

Under andra halvlek bytte AIK ut samtliga utespelare, och in kom Erik Ring som prickade ribbban i 76:e minuten. Närmare än så kom inte AIK i andra halvlek, och när den tredje sparkades igång var ställningen fortfarande 1-1.

Den stod sig dock inte längre än några minuter, innan Erik Ring bröt en ÖSK-passning, tog sig in i straffområdet och sköt bollen i mål.

Kort därpå utökade Joe Mendes ledningen till 3–1 efter att Zachary Elbouzedi lagt upp bollen. Det resultat stod sig en dryg kvart innan Örebros Alfred Olatomi Olaniyan reducerade till 3–2.

På söndag startar återupptar AIK den allsvenska säsongen när laget ställs mot Degerfors på bortaplan.