Järdler kritiserar arenavalet mot AIK: ”Har en stor oro”

Tidigare i veckan lottades de regerande svenska mästarna AIK mot Östers IF i Svenska Cupens kvartsfinal och sedan dess har det diskuterats vart matchen ska spelas. Svaret blev Myresjöhus Arena och det får inte Öster-tränaren Christian Järdler att jubla direkt.
– Det förstår ju alla vad det innebär för en gräsmatta, säger han i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Efter att ha slagit ut självaste Malmö FF ur gruppspelet ställs nu Superettanklubben Östers IF mot de regerande svenska mästarna AIK i Svenska Cupens kvartsfinal.
– Ja, MFF städade vi av (skratt), säger Öster-tränaren Christian Järdler, som själv har ett förlutet som spelare i Malmö FF, i NordicBets podcast Ljugarbänken.

En kvartsfinal som Växjölaget först ville spela inomhus i Tipshallen, men som efter heta diskussioner ska spelas utomhus på Myresjöhus Arena. En gräsplan som är snötäckt och inte redo att beträdas.
– Prognosen visar mellan nollgradigt och minus två med nederbörd, så det blir väl någon blandning mellan regn och snö. Det finns värme i planen, men igår (tisdag) kom det så mycket så att planen är vit just nu. Det kan bli en typisk skotsk uppgörelse det här, säger Järdler och menar vidare att hans enda argument är gräsplanens framtida mående.
– Det är det enda som jag har åsikter kring och har en stor oro inför. För mig handlar det inte om Tipshallen eller inte, utan det handlar om att vi har en matcharena som vi ska använda i 30 omgångar i Superettan som vi nu ska ut på i minusgrader och snö. Det förstår ju alla vad det innebär för en gräsmatta, säger han.
– Vi har ambitioner att kunna spela ett bra passningsspel även mot AIK, så för fotbollens skull så tror ju jag på att spela inomhus, under tak där det är vindstilla och en bra temperatur. Det hade varit det bästa för fotbollsmatchen.

Annons

Även Östers uppladdning inför stormatchen kommer att påverkas av beslutet att spela utomhus.
– Vi tränar i Tipshallen på torsdagen och sedan tar vi ett konstgräs utomhus på fredag. Vi vill spara på planen så mycket som bara möjligt. Vi kommer förmodligen inte ens att ha varit ute på den när matchen spelas, berättar Järdler.
Du skickade en bild på din trädgård (se här bredvid). Är den jämförbar med planen ni kommer att spela på?
– Ja, målet är utställt redan (skratt). Den är likvärdig “Myran” så jag tyckte att det var en passande bild.

Christian Järdlers trädgård.

Vidare i podden lanserar Järdlers tidigare lagkompis från tiden i Helsingborgs IF, Mattias Lindström, en teori om att Öster på bortaplan i Tipshallen kan vara en av hela Sveriges svåraste bortamatcher och att klubben skulle kunna vara i Champions League om tio år om de bara skulle spela sina hemmamatcher i den gamla inomhushallen.
– (Skratt) Jag kan sträcka mig till att det är en fördel för oss. Vi tränar ungefär hälften av våra träningar där, så det hade det varit, men vi har ju också en del resultat där inne som inte är så muntra. Vi har spelat två matcher där i år och vi slog visserligen Malmö FF, men vi förlorade mot Jönköpings-Södra med 2-1. Det är absolut inte så att vi bara vinner därinne, säger Järdler.
Men om det hade varit Champions League-kval så hade ni vunnit där inne?
– Ja, det kan vi slå fast (skratt).

FOTO: Bildbyrån