Jansson klar för MLS: ”Robins historia är unik”

Nu är det klart.
Robin Jansson har skrivit på för Orlando City och övergången genomförs direkt.
– När den här möjligheten dök upp var det ett äventyr som jag ville testa på, säger Jansson till AIK:s hemsida.

Fjolårets genombrottsman och guldhjälte Robin Jansson har gjort sitt i AIK för den här gången. Nu är en övergång till Orlando City klar. Det skriver AIK på sin hemsida.
–  Robins historia är unik. Transfern till AIK, utvecklingen i AIK och hjälterollen i Allsvenskans sista omgång är tre delar som ingen ens funderade på i början på mars 2018. Med mindre än tio månader kvar på avtalet är vi överens med Robin och Orlando City om att en försäljning är nästa kapitel för honom. För AIK Fotboll är den sammantagna bedömningen att vi med de medel som vi tjänar ska kunna återinvestera på ett sätt som gör att det utvecklar truppen på både kort och på lång sikt. Vi önskar Robin all lycka med de utmaningar som han nu vill anta och hälsar honom välkommen tillbaka i framtiden, säger sportchefen Björn Wesström.

Robin Jansson kommenterar övergången så här:
– Ända sedan den dagen som jag kom till AIK har jag blivit väldigt bra mottagen och fått ett bra stöd från spelare, ledare och fantastiska supportrar. Jag har haft en underbar tid i AIK och förra året lyfte vi Lennart Johanssons pokal tillsammans. När den här möjligheten med Orlando City dök upp var det ett äventyr som jag ville testa på. Jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden, säger Robin Jansson.
AIK skriver att klubben kommer få någonstans mellan två och en halv och fem miljoner kronor netto för den 27-årige mittbacken.

FOTO: Bildbyrån