Hysén om derbykungen Guidetti: ”Kan bli riktigt jävla bra till nästa år”

AIK besegrade Djurgården i söndagens Stockholmsderby och satte därmed rejäla käppar i guldhjulet för rivalerna.

En av Gnagets målskyttar i matchen var John Guidetti och nu hyllas han rejält av två tidigare landslagskollegor.

– Så länge han står på planen så är det en fantastisk spelare, säger Tobias Hysén i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

Den här artikeln är en annons

Djurgårdens guldjakt kom av sig rejält i och med söndagens 1-2-förlust hemma mot AIK i säsongens sista Stockholmsderby. En av matchvinnarna blev John Guidetti som nickade in det första målet i matchen och assisterade till det andra. 30-åringen svarade för en derbyinsats som till och med får Blåvitt-ikonen Pontus Wernbloom att lyfta på hatten.

– Jag tycker snarare att det är AIK som spelar bort Djurgården från guldet än tvärtom. Guidetti är lite tungan på vågen i den här matchen. Som han ska vara och som vi vet att han kan vara. Nu visar han det med ett par fina aktioner, säger Guidettis tidigare landslagskollega i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

– Jag tycker att han har sett bra ut. Så länge han står på planen så är det en fantastisk spelare.

När Guidetti vände hem till Sverige i somras sällade han sig till en skara spelare som många gånger fått utstå hård kritik i landslagssammanhang och inte heller fått mycket speltid i klubblaget, men som i Allsvenskan visat att kunnandet på fotbollsplanen är stort. Något som inte förvånar Wernblooms poddkollega, Tobias Hysén.

– Ja, det säger kanske lite om Allsvenskan också. Att svenska folket är lite tidiga att döma de här spelarna utifrån hur det går i landslaget. Det svenska landslaget har gjort det fantastiskt bra i många år, men det är också tre nivåer upp mot Allsvenskan. Jag hade blivit mer bestört om de här spelarna hade kommit hem och inte varit bäst, säger den tidigare allsvenske skyttekungen Tobias Hysén i podden.

Såväl Wernbloom som Hysén menar även att det inte funnits några som helst tveksamheter kring huruvida John Guidetti skulle hålla en hög allsvensk nivå i sitt spel efter att han flyttat hem.

– Jag och Tobbe har aldrig tvivlat på hans kapacitet, men däremot kanske på hans hälsa, säger Pontus Wernbloom.

– Vi har väl sagt att om han är hel så är han en av de bästa i Allsvenskan, säger Hysén och fortsätter:

– Vi diskuterade väl kring hur lång tid det skulle ta för honom att komma in i matchform, men att när han väl var i matchform så skulle han vara en av de bästa spelarna i Allsvenskan. Så vill jag minnas att resonemanget gick. Kanske inte ordagrant, men att det var där vi landade. Det man kan säga är väl att han kanske inte har varit 100 procent hel någon gång under den här säsongen ännu och ändå har han gjort det så pass bra som han har.

– Vi kan raljera kring att han har sett lite otränad ut och att han i vissa fall har haft så ont att han inte kunnat göra sig själv rättvisa. Det man däremot ser av John Guidetti när han får ut så nära 100 som man kan tänka sig är att om han får rehabilitera och köra på under en svensk försäsong så tror jag att det kan bli riktigt jävla bra till nästa år.