Bilal Hussein: ”Faktiskt ingen aning var jag ska spela på plan i år”

MARBELLA.
Under vintern har Rikard Norling testat Bilal Hussein på olika positioner i sitt nya spelsätt.
Under träningslägret har 19-åringen, som vanligtvis är innermittfältare, bland annat spelat på en kant.
– Jag har faktiskt ingen aning var man kommer se mig i år, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Bilal Hussein gjorde förvisso sin debut i AIK redan 2018, men det var först förra året som 19-åringen slog sig in i A-laget på riktigt. Totalt blev det 16 framträdande i klubben och inför den här säsongen är han inte längre en junior, utan verkligen en i laget.
– Förra året visste jag inte hur tempot var i Allsvenskan, nu vet jag det och känner mig redo. Det är något som jag kan och som jag vet att jag kan klara av.

Beskriv dig själv som spelare?
– Jag är en bollsäker mittfältare som gillar att spela fram mina medspelare till bra situationer. Det handlar om att luckra upp spelet.

Den här veckan har AIK varit nere på den spanska solkusten och haft sitt träningsläger. Enligt Hussein har det varit bra tempo under hela veckan och laget är mer redo att möta det ryska storlaget Rostov. Dock har laget inte pratat särskilt mycket om motståndet utan fokuserar på sig själva.
– Det här lägret har känts bra, hela försäsongen egentligen har varit bra för min egen del.

Under träningsmatcherna har du spelat som “falsk nia” och här på lägret har du även spelet som yttermittfältare i Norlings 3-4-3, var kommer man se dig i år?
– Jag har faktiskt ingen aning var man kommer se mig i år, men jag hoppas på planen i alla fall.

Känner du dig hoppfull inflör att du kommer att vara på planen?
– Gör jag det bra på träningar och matcher och visar att jag håller en högre nivå kommer jag att vara på planen. Men var vet jag inte, jag kan spela på många positioner.

Klockan 16.00 spelar AIK mot det ryska laget Rostov. Truppen som Rikard Norling tagit ut ser ut som följer: