Heradi Rashidi om Bojan Djordjics stöd: ”Han ger mig bra tips”

För nio år sedan satt han med sina syskon och följde AIK:s guldmatch mot Göteborg på tv. Fotboll Sthlm tog ett snack med Heradi Rashidi inför hans största match i karriären.

Annons

Heradi Rashidi kom till AIK mitt under sommaren, även om det känns som han har varit i klubben i många år. Han har gått in och lagt beslag på wing back-platsen till vänster och hans personlighet går hand i hand med det AIK som vi har blivit vana vid att se de senaste tio åren. Ett AIK som når ut till ungdomar i förorten. Ett AIK där “laget speglar läktaren” blivit något av ett internt mantra. Rashidi själv håller med om att hans fyra första månader känns långa.
– Ibland när jag pratar med grabbarna så känns det som att jag varit här sen början av försäsongen. För mig var det viktigt att vara mig själv från första början och jag kände att jag fick vara mig själv. Det gjorde att jag kom in ännu snabbare i laget, säger han när Fotboll Sthlm träffar honom under en pressträff på Karlberg.
För nio år sedan satt en 15-årig Heradi Rashidi hemma i Skärholmen och tittade på AIK:s guldmatch mot IFK Göteborg tillsammans med sina syskon. Det var lätt för Rashidi att fastna med ögonen på AIK. Han tyckte att de spelade rolig fotboll och det var framförallt två spelare som stack ut på varsin kant. Två spelare som han har lärt känna sedan han kom till AIK, Bojan Djordjic och Martin Mutumba. Den enda spelaren som är kvar från mästarlaget -09 är Per Karlsson, och han menar att det finns likheter mellan Rashidi och Mutumba.
– Haha! Sa Pertan det? Jag försöker bara göra det jag kan och spela så bra som möjligt. Om Pertan tycker jag är lik Martin – kul!

Annons

Träffar du Martin någonting?
– Man springer på varandra en del. Men jag har bättre kontakt med Bojan. Vi brukar gå ut och käka och så. Martin träffar jag inte så mycket utanför fotbollen.
Vad säger Bojan då? Med tanke på den här säsongen.
– Han vill mitt bästa och lagets bästa. Han tillhör inte laget nu men har fortfarande ett AIK-hjärta och supportar fortfarande laget från sidan. Man känner verkligen energin från honom. Han vill laget väl och vill att vi ska ta hem det här.
Han har ju lite erfarenhet av att vinna.
– Så är det. Man får prata med honom om dagarna och få lite tips på hur man ska tänka inför en sån här match. Eller… han ger alltid tips på hur man ska tänka, inför alla matcher. Men nu blir det lite speciellt att hantera dessa grejer runtomkring.
Trots matchens dignitet på söndag är 24-åringen inte nervös. Åtminstone säger han det när det återstår två dagar till avgörandet.
– Det är en vanlig fotbollsmatch, vi har mött Kalmar tidigare i år. Det är bara att förbereda sig som inför en vanlig fotbollsmatch och ladda upp så bra som möjligt.

LÄS MER: Långintervju med Heradi Rashidi: ”AIK är nummer ett i förorten”

Annons