Henok Goitom: ”Matchen mot Kalmar blir en överlevnadskamp”

På söndag gör AIK sin första match sedan Rikard Norling fick sparken från klubben.
Lagkaptenen jämför matchen mot Kalmar FF med en final.
– Det blir en överlevnadskamp, säger han till Follow Us AIK.

Annons

I måndags fick Rikard Norling sparken som AIK-tränare. Klubben har fortfarande inte utsett någon ersättare och under torsdagen genomförde laget träningen under Patric Jildefalks ledning. På söndag åker laget till Guldfågeln arena för att möta Kalmar FF, en viktig match om du frågar Henok Goitom.
– Just nu behöver vi göra resultat. Kalmar finns på ett sätt nära oss. Jag ska inte säga att det blir en final, men snudd på det. Det blir en överlevnadskamp. Ju tidigare vi inser det desto bättre kan vi göra våra val på planen. Just nu tävlar vi mot de lag som ligger runt oss i tabellen. Vi kan inte tro att klubbmärket kommer att bära oss, då ligger vi dåligt till.

Lagkaptenen har under sin proffstid i Spanien varit med om flera tränare som kommit och gått, men detta är den första gången under tiden i AIK han har varit med om ett tränarbyte.
– Man förstår branschen, det är resultatbaserat. Det är nästan så att du kan vinna Allsvenskan tre år i rad men det räcker att du hamnar i botten det fjärde året. Man måste vara professionell som spelare. Jag är den som kan känna att det blir lite osäkert när det när det blir förändringar, men man måste blicka framåt.

Laget tränas just nu av Patric Jildefalk och resten av tränarteamet. Den tidigare assisterande tränaren pratade i avsnittet av Follow Us AIK om vad som blir viktigt den närmsta tiden.
– Fotboll behöver inte vara så jävla svårt. Det handlar inte om dig eller mig utan om hur vi på bästa sätt kan forma så mycket energi som möjligt. Vi måste visa att den stöttningen som vi fick av supportrarna inför derbyt inte är förgäves. Vi är många som måste upp med skallen och ut med bröstet och arbeta hårt för att det här ska bli så bra som möjligt.
– Vi har träning på fredag och lördag. På fredag får vi se hur mycket taktiskt vi går in i det. Det handlar mycket om att se vilka spelare som är tillgängliga. Det mesta handlar om att ta hand om dem och sen tillsammans med Henrik (Jurelius) se över vilka de korta justeringarna är.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: AIK-podd med Bergman & Månsson: Allt om tränarbytet

LÄS MER: Oskar Månsson: Nu måste AIK börja om – helt i onödan

Annons