Henning Berg har sagt upp sig – lämnar tränartjänsten i AIK

Henning Berg är inte längre AIK:s tränare.
Norrmannen har sagt upp sig från sin tjänst.

Annons

AIK gick på fredagsförmiddagen ut med nyheten om att Henning Berg på eget initiativ har avslutat sin tränargärning i AIK. Bakom beslutet finns en oenihget om hur klubben ska gå framåt.
– Henning Berg har från första dagen gett etthundra procent för AIK Fotboll. En imponerande arbetsförmåga och dedikation är det som jag vill framhäva som hans främsta sidor. Hans bestämdhet är en annan stark sida, men också den sida som nu gör att vi skiljs åt idag. Olika syn mellan AIK och Henning på hur klubben ska arbeta för att åter vara ett topplag i Allsvenskan, och kvalificera sig för Uefa-spel, blev avgörande för hans avgång. Jag önskar Henning ett stort lycka till i sin fortsatta tränarkarriär och vi ses framöver, säger AIK Fotbolls sportchef Thomas Berntsen i en kommentar.

Henning Berg kommenterar sin exit så här:
– Det har varit en ära och en härlig upplevelse att vara chefstränare i AIK det senaste året. Det har även varit stora utmaningar och väldigt lärorikt. Sommaren 2023 var laget i en svår situation och målet var att behålla platsen i Allsvenskan. Tillsammans klarade vi det. Jag är särskilt imponerad av hur spelargruppen hanterade pressen tillsammans och höll fokus fram till sista seriematchen. 2024 började bra med bra resultat och vi var endast en straffläggning ifrån en final i Svenska cupen. Seriestarten var mycket bra resultatmässigt med 14 poäng på de första sju seriematcherna. Den senaste perioden har vi inte varit tillräckligt bra. När jag nu väljer att lämna AIK beror det på att vi den senaste tiden varit oense internt om vägen framåt. Vi har olika syn på fotbollsspelet och hur vi bäst kan utveckla laget och enskilda spelare, säger Henning Berg.
– Jag vill tacka spelare, personalen på Karlberg, administration och ledning för samarbetet och önskar alla i AIK lycka till i framtiden. Till sist vill jag rikta ett stort tack till våra underbara supportrar för deras otroliga engagemang och stöd. De är en stor bidragsgivare till våra resultat och stämningen de skapar på Friends Arena är enormt bra, avslutar Henning Berg.