Han var bäst i Gnaget – spelarbetyg i 3-1-segern i Skåne

AIK är tillbaka på vinnarspåret. 
Ikväll blev det en meriterande 3-1-seger mot Helsingborg och matchens spelare var lätt att utse.

Annons

Oscar Linnér 2
Kan inte lastas för målet och gjorde därutöver precis vad som krävdes av honom. En stabil insats, även om han var lite snett ute på frispelningen i slutminuterna.

Daniel Sundgren 3
Fortsätter att visa det som utländska klubbar är intresserade av. Följsam i defensiven och outtröttlig i sina offensiva löpningar. Bombsäker från straffpunkten.

Panajotis Dimitriadis 2
Backlinjens lite svagare länk i kvällens seger. Gick bort sig vid 1-1-målet och var illa ute ytterligare någon gång.

Per Karlsson 4
Säkerheten själv, sin vana trogen. Raderade ut Rasmus Jönsson helt och fortsatte i övrigt att göra precis vad han ska.

Karol Mets 3
Nära en fyra. Utmärkte sig med ett starkt duellspel, inte minst i luftrummet. Sånär som på ett antal felpassningar var det här en mycket bra insats av mittbacken.

Anton Salétros 2
Kom sällan till sin rätt längst ut till vänster och spelade för få minuter i mitten för att hinna göra avtryck där. Höll på att orsaka straff vid 2-1 efter att ha hamnat lite snett i eget straffområde. Behöver involveras mer.

Enoch Kofi Adu 2
Nära trea. Har fortsatta problem att diktera matchtempot, men är samtidigt trygg med bollen. Var en viktig del i att Rasmus Jönsson gjorde en svag insats för hemmalaget.

Sebastian Larsson 4
Tog mycket ansvar på mittfältet och vann som vanligt en hel del boll. Imponerande även med sina ständiga djupledslöpningar, men borde ha serverats med fler passningar. Fin assist till 3-1-målet.

Bilal Hussein  2
Slarvig och opolerad i delar av spelet, men 19-åringen visade fina tendenser i enstaka sekvenser. Bolltrygg och kreativ på offensiv tredjedel. Assisterade till 1-0-målet med ett fint inlägg.

Tarik Elyounoussi  4
Norrmannen har prickat formen. Först två mål i derbyt och nu två mål mot Helsingborg. Visade sig åter viktig med sin rörlighet och intensitet i båda delarna av planen. Spelade dessutom fram till flera stora målchanser som inte förvaltades. Matchens spelare.

Henok Goitom 3
Spelade upp sig ordentligt efter en svag matchinledning då han vägde lite för lätt mot Andreas Granqvist. Fixade straffen till 2-1 och var med i upprinnelsen till matchavgörande 3-1. Kunde ha varit skarpare i sina egna avslut.

Avbytare

Heradi Rashidi 1
In i 65:e minuten. Slarvade en hel del och kunde inte förvalta något av sina många kontringslägen.

Stefan Silva
In i 77:e minuten. Spelade för kort tid för att betygsättas.