Han var bäst i AIK – spelarbetyg i Gnagets 2-0-seger

AIK tog en säker 2-0-seger mot Falkenberg hemma på Friends arena.
Vi har satt våra betyg på hemmalagets spelare.

Annons

AIK:s startelva:

Oscar Linnér 4
Hade ribban på sin sida vid Björkengrens friläge. Stod för några bra ingripanden i första halvlek, och gjorde en jätteräddning på slutet.

Daniel Sundgren 3
Bjöd på en jättechans tidigt efter ett klumpigt bolltapp. Bidrog annars offensivt med sina löpningar och fyndiga passningar.

Panajotis Dimitriadis 3
Stabil insats av Panos som verkligen har växt in i rollen till höger i trebackslinjen. Resolut i duellerna och skicklig i uppspelen.

Per Karlsson 4
Konstanten i trebackslinjen. Stod ofta rätt och tvekade aldrig i duellerna. Slog kanske inte de svåraste passningarna men nästan alltid till rätt adress. Oroande att ”Pertan” klev av i slutet.

Karol Mets 3
Fortsatt fin precision i passningsspelet. Dessutom ofta rättplacerad. Estländaren imponerade på nytt.

Anton Salétros 3
Fick ett bra läge till 1-0 men avslutet gick rakt på målvakten. Låg bakom 1-0-målet med en delikat lyftning till Goitom. Utbytt i 68:e matchminuten.

Sebastian Larsson 3
Lojal i båda riktningar och låg bakom 2-0-målet med ett fint inlägg. Inte så involverad i övrigt. Högst lägstanivå i allsvenskan?

Enoch Kofi Adu 3
Viktig för lagets speluppbyggnad och slog knappt bort en passning. Stod för den defensiva balansen på mittfältet.

Bilal Hussein 2
Anonym första halvtimmen men växte in i matchbilden. Blixtrade till ibland med finurliga passningar. Utbytt i 63:e matchminuten.

Henok Goitom 3
Stark i targetspelet och hotade ofta när han väl fick bollen. Assisterade lite turligt till 1-0 men även genom en briljant klackassist till 2-0-målet.

Tarik Elyounoussi 4
Slet kopiöst mycket och var inblandad i nästan allt offensivt. Tvåmålsskytt på nytt. Stekhet för tillfället – norrmannen var bäst i AIK i dag.

Avbytare:

Jack Lahne 2
Inbytt i 63:e matchminuten. Kom in med energi och skapade direkt två chanser. Mattades däremot av i takt med att tempot i matchen gick ner.

Rasmus Lindqvist 2
Inbytt i 68:e matchminuten. Tog det säkra före det osäkra och spelade försiktigt. Satte aldrig någon större prägel på matchen.

Daniel Granli
Inbytt i 85:e matchminuten. Spelade för kort tid för ett betyg.

FOTO: Bildbyrån