Guidetti kängar AIK: ”Fick mest titta på bollen i luften”

1–2 mot Kalmar i omstarten.

Då sågar John Guidetti AIK:s spel.

Annons

Smällen kom direkt för AIK i allsvenska omstarten, som förlorade mot Kalmar FF på hemmplan med 1–2. Eftersom IFK Värnamo slog IFK Göteborg i sin match faller AIK till tionde plats i tabellen.

– Vi gör oss själva besvikna. Vi gör tränarna och supportrarna besvikna. Vi gör inte det som vi pratat om att vi ska göra. Jag tycker inte att vi är tillräckligt aggressiva, vi kommer inte tillräckligt nära, gör det inte tillräckligt bra, säger John Guidetti till Max.

Anfallarens inhopp var ett av matchens få svartgula glädjeämnen. Den dryga kvarten som John Guidetti fick spela var de första minuterna på plan sedan cupmötet mot Dalkurd i juli 2023. Men några större chanser kom han inte till.

– Vi får inte fast bollen. Man står bara och tittar på den när den går över huvudet hela tiden. Det blir lite så när matchbilden är som den är. Jag kommer in, det är mycket långa bollar och de är starka där, Sätra vinner mycket på huvudet. Jag menar, det var mest att titta på bollen när den var i luften. Det är kanske inte det jag tycker är det roligaste i fotboll. Men så är det. Tråkigt, säger Guidetti till Max.

John Guidetti säger också att kroppen mår bra efter en lång rehabperiod och att han inte kände “några som helst konstigheter”. I nästa match borta mot Halmstad hoppas han på ett mer aggressivt AIK.

– Vi har pratat om det, vi har tränat som djur. Sen kommer vi hit och gör det inte. Det funkar inte. Sen, borde vi förlora matchen? Kanske inte. Det är ett overkligt mål som vi får emot oss när vi precis har kvitterat. De gör 2–1 ganska turligt. Men oavsett vad, även om vi inte borde ha förlorat kan vi betydligt bättre och det är inte godkänt, säger Guidetti till Max.