Guidetti fick 45 minuter i träningsmatch mot Västerås SK

AIK luftade sina reserver och John Guidetti i en träningsmatch på Spånga IP.

Fotboll Sthlm var på plats och antecknade fem punkter om fem olika spelare.

Annons
Gameinsight desktop image

Det var superettanlaget Västerås SK som stod för motståndet. AIK ställde mestadels reserver på banan och det blev en jämn match. Nabil Bahoui skulle ha spelat men kort inpå meddelades det att Calvin Kabuye kom in istället. Vad det berodde på är oklart, men Bahoui har ju precis kommit tillbaka från en skada.

Västerås tog ledningen tidigt i andra halvlek men fick sedan en man utvisad och släppte in ett mål på frispark. Slutresultatet blev 1-1. Här är Fotboll Sthlms fem punkter.

Collins Sichenje. Kenyanen stack verkligen ut idag. Förlorade knappt en närkamp och var dessutom trygg med bollen. Här kan AIK mycket väl ha träffat riktigt rätt på sikt.

Jesper Ceesay. Hans långa avslappnade kliv är fina att titta på. Kan med sin fysik och teknik transportera boll på ett väldigt effektivt sätt. Om han lyckas ta ett par steg till har han alla förutsättningar att bli en dominant spelare i allsvenskan.

John Guidetti. Spelade bara en halvlek. Om det betyder att han sparas till Kalmarmatchen eller inte klarar av mer än 45 minuter just nu vågar jag inte spekulera i. Var uppenbart sugen på att visa upp sig för AIK:arna som tagit sig till Spånga. Anfallaren var aktiv och kom till ett par lägen men gick av planen mållös.

Erik Ring. Har fått ytterst begränsad med speltid under våren trots att hans konkurrenter inte briljerat. Det syntes att han också ville visa upp sig. Han var den AIK-spelare som skapade mest och hotade ofta en mot en. Kunde inte visa upp alltför stora slutprodukter men såg pigg ut.

Tom Strannegård. Gnagets målskytt i matchen tack vare en vacker frispark. Har fin teknik och gör stundtals saker som sticker ut, bland annat en elegant förstatouch som tillät honom att slita sig lös från motståndarna. Får dock inte mycket gratis på grund av en förhållandevis svag fysik.