Grzelak oroad för Lustig – befarar ny skada på högerbacken

Under landslagssamlingen skadade sig Mikael Lustig men startade ändå för AIK i matchen mot IFK Göteborg.
Efter en halvtimme tvingades han dock utgå skadad igen.
– Det här kan vara en annan skada, säger tränaren Bartosz Grzelak.

Annons

Mikael Lustig tvingades utgå skadad redan efter en halvtimme i stormötet mot IFK Göteborg. Efteråt visste tränaren Bartosz Grzelak inte exakt vad status var på landslagsbacken inför framtiden.
– Han hade en känning efter landskampen och vi gjorde alla tester vi kunde göra. När vi valde att starta med Lustig var vi helt trygga med att han skulle kunna gå in i den här matchen, men det här kan vara en annan skada än den. Jag vet inte riktigt just nu utan får den fulla rapporten senare, förmodligen inte under den närmaste 24 timmarna. Men det behöver inte vara det som hände under landslagssamlingen.

Med Mikael Lustig utbytt vann AIK ändå matchen och står nu på 30 poäng, elva ifrån nedflyttningsplats.
– Vi visste att Göteborg är ett lag med mycket erfarenhet och en del unga spelare som är på väg uppåt i sina karriärer. Redan på förhand visste vi att det skulle bli tajt och vi pratade om att matchinledningen skulle bli otroligt viktig med tanke på att det var två lag på den här sidan av tabellen, säger Grzelak.
– Det var både tur och skicklighet att vi gjorde mål på hörnan. Sedan kommer de in i matchen efter en dryg kvart där vi blir lite ängsliga och ville ha bollen på fot istället för i djupled. Då blir det väldigt kompakt och deras fysiska spelare käkar våra felvända spelare. I pausen korrigerade vi lite grann för de kom igenom på vår vänsterkant och vi ville få in dem mer centralt.

I den andra halvleken stod Henok Goitom för ett vackert 2-1-mål, vilket gladde Grzelak.
– Jag är så glad att Henok fick göra det målet efter att han fått en del kritik i år, det är ett fantastiskt fotbollsmål. Det är Henok Goitom och han har gjort mycket för AIK. När situationen var som värst i klubben så stod han upp och spelade varenda match trots att han heller inte var helt frisk hela tiden. Sedan får han göra ett sådant här mål i en match som denna, det kändes riktigt bra, säger

Foto: Bildbyrån

Annons