Grzelak hyllar Elbouzedi: ”Kommer vara viktig för oss i framtiden”

Zachary Elbouzedi låg bakom det mesta i AIK:s seger hemma mot Östersunds FK.
Efteråt hyllades yttern av tränaren Bartosz Grzelak.
– Jag har trott på honom hela tiden, säger han. 

Annons

Efter två raka förluster studsade AIK tillbaka rejält då man besegrade jumbolaget Östersunds FK med klara 3-0 på hemmaplan. En viktig seger enligt tränaren Bartosz Grzelak.
– Vi driver på matchen efter att ha pratat en del saker i vårt anfallsspel som vi också fick utdelning på. Idag spelar vi tillsammans vilket sakta gör det jobbigt för Östersund. I skapade en hel del farliga måkchanser och efter vårt andra mål åkte många axlar ner från spelarena.

Grzelak konstaterar:
– Vi behövde verkligen studsa tillbaka självförtroendemässigt.

Den stora regissören bakom AIK:s seger var Zachary Elbouzedi som gjorde sitt första mål i AIK-tröjan och spelade även fram till matchens sista mål. På sidlinjen stod en nöjd huvudtränare.
– Zach är en spelare som väntat på detta. I sammanhanget är det en relativt ung spelare som hela tiden utvecklas och när man inte får mål och poäng börjar man fundera.
– Efter att han gjort sitt mål tyckte jag att hans bollmottagningar blev mjukare och han tog för sig mer. Jag har alltid trott på honom och han kommer att vara viktig för oss i framtiden.

Grzelak fortsatte att hylla sin snabbe ytter.
– Han har en otrolig fart i att driva med boll, få spelare i Allsvenskan har den farten. Enligt mig har Zach en stor potential men det är upp till oss att hantera det. Det är en ödmjuk spelare och skulle man skriva en mall kring hur man acklimatiserar sig i ett annat land är det han som ska skriva den boken.

LÄS MER: Islossning för Elbouzedi? – spelarbetyg efter AIK:s klara seger