Gono räddade AIK – 1–1 i träningsmatchen mot Karlbergs BK

AIK låg länge under mot Karlbergs BK.

Men i den 69:e minuten löste Emmanuel Gono biffen och nickade in 1–1.

Därmed slutade träningsmatchen oavgjort.

Annons

2023 vann Karlbergs BK Division 2 Norra Svealand med 59 poäng på 26 matcher. Idag var laget AIK:s motståndare i en träningsmatch på Skytteholms IP. AIK kom till spel med följande (reservbetonade) startelva:

Diawara – Rupia-Ellis, Faqa, Collins, Bonde – Ring, Ali, Fanne, Besirovic – Faraj, Coulibaly.

AIK inledde bra och flyttade fint bollen mellan lagdelarna, men det var Karlberg som tog ledningen. I den nionde minuten slarvade Sichenje Collins och slog bort ett uppspel, vilket gav ett piggt motståndarlag möjlighet att ställa om på hyfsat öppen gata. Axel Lundgrens avslut satt hårt från höger i straffområdet bakom Ismael Diawara och gav Karlbergs BK 1-0.

Därefter spelade de rödklädda upp sig något, även om AIK ägde mest boll. Men Karlbergs ledning förblev intakt genom hela första halvleken.

Andra halvlek följde samma mönster som den första, med ett AIK som satt i förarsätet spelmässigt. 1–1 kom i den 69:e minuten, när provspelaren Emmanuel Gono nickade in ett inlägg från vänsterkanten från Abdihakin Ali.

Det blev också matchens slutresultat. Nästa match för AIK spelas på söndag nästa vecka, då laget reser till Kalmar för gruppavgörande i Svenska Cupen.