Uppgifter: AIK:s förhandlingar med West Ham har kraschat

Den tidigare HBK-talangen Sead Haksabanovic har under vintern verkat mer eller mindre klar för AIK. Nu har förhandlingarna kraschat och ingen affär blir av, rapporterar Sportbladet.

Annons

AIK behöver ersätta Kristoffer Olsson, och det helst med en liknande spelartyp. Länge har det pratats om att den tidigare Halmstad BK-spelaren Sead Haksabanovic är på väg till AIK och att övergången skulle lösas genom ett lån med köpoption. Nu verkar det dock som att affären har kraschat. Enligt Sportbladet kan inte AIK och Haksabanovic nuvarande klubb West Ham komma fram till en lösning.
– Jag uttalar mig inte överhuvudtaget om vi varit i förhandlingar eller om det kommer bli några. Jag har ingenting att säga om det. Vi jobbar på hitta lösningar för vår spelartrupp men vem eller vilka vi pratar med stannar mellan oss, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Sportbladet.

West Ham värvade Haksabanovic 2017 och betalade cirka 30 miljoner kronor för mittfältaren. För att en affär med AIK skulle bli möjligt ska West Ham velat ha tillbaka vad de en gång betalat, alternativt att AIK står för en stor del av spelarens lön under utlåningen. Björn Wesström intygade under gårdagens premiärträning att AIK kommer ersätta de spelare de tappat med nyförvärv, med andra ord lär Wesström se sig om efter nya lösningar för att ersätta Olsson.

Annons