För femte gången på 1344 dagar startade Stefan Silva en ligamatch

Mot HIF fick Stefan Silva årets första allsvenska start, även om det inte stämde för honom eller laget.
– Jag har högre krav på mig själv och jag förväntar mig att jag måste göra något extra för att få fler chanser, säger Silva till Fotboll Stlm.

Annons

2016 startade Stefan Silva 30 av 30 matcher i Allsvenskan för Gif Sundsvall. Efter det flyttade han till Palermo, och karriären har aldrig blivit sig lik.

Noll ligastarter 2017. En ligastart 2018. Tre ligastarter 2019, varav två i Fatih Karagümrük.

Trots det har Rikard Norling flera gånger uttryckt att han verkligen gillar Silva som spelare, och mot HIF (förlust 0-2) blev det åtminstone årets första ligastart.
– Jag tycker faktiskt han såg ganska pigg ut, och det är bra om han håller ihop nu, säger Norling.

Silva själv var inte lika nöjd över sin insats.
– För egen del måste jag komma i bättre form, och det gör man genom att spela matcher samtidigt som jag måste se till att laget vinner, säger Silva till Fotboll Sthlm.
– Jag har en bit kvar. Det är bara att fortsätta kämpa. Jag borde ha kunnat skapa mer. Det blev kanske inte så många ytor där man kan göra någonting, men jag har högre krav på mig själv och jag förväntar mig att jag måste göra något extra för att få fler chanser.

Det har framför allt varit stora problem med hans fysiska status under lång tid.
– Jag önskar att fler hade fått se honom oftare i AIK-tröjan. För det är en sanslöst bra fotbollsspelare. Men nu är det så. Han kämpar och kämpar och kämpar, men det vill sig inte riktigt, sa Rikard Norling till Fotbollskanalen förra månaden.
– Stefan är en fantastisk spelare, men han är otroligt svår att få ut till startlinjen.

Foto: Bildbyrån

Annons