Ljugarbänken jublar: ”Fan vad gött med Nabbe tillbaka!”

Nabil Bahoui är snart en AIK-spelare igen.
Det blir 28-åringens tredje sejour i Gnaget-tröjan – och Lasse Nilsson är exalterad.
– Det ska bli kul att se honom i allsvenskan igen, säger han i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Nabil Bahoui är snart en AIK-spelare igen, vilket Fotboll Sthlm skrev om igår. Nyheten om ”Nabbes” återkomst i allsvenskan inbringar glädje även i NordicBets podcast Ljugarbänken.

– Fan vad gött med ”Nabbe” tillbaka i allsvenskan. Jag älskar honom. Han är så himla go som person, säger Mårthen Bergman.
– Och som fotbollsspelare också. Det var en sådan där lirare som man trodde verkligen skulle ta ett riktigt kliv till och bli en landslagsspelare på riktigt. Men han har haft några tunga år. Jag är nyfiken. Det ska bli kul att se honom i allsvenskan igen. Jag tror lite som med Kacaniklic, att det kan ta lite tid men att det finns stora kvaliteter i ”Nabbe” så klart, säger Lasse Nilsson.

Annons

Under förra perioden i AIK spelade Nabil Bahoui både som anfallare och mittfältare i ”pocketrollen”. Trots det är 28-åringens främsta position som yttermittfältare vilket AIK saknar i sin 3-5-2-formation. Men Lasse Nilsson tror inte att det kommer bli några problem med att hitta rätt roll för Bahoui.
– Han löser att spela som yttermittfältare i vilket system som helst. Plus att han kan spela som en släpande anfallare så de kan hitta en roll åt Bahoui. Så fort han är i form kommer han kunna göra nytta för AIK på flera olika positioner.

Övergången blir Nabil Bahouis tredje sejour i Gnaget-tröjan. Innan sina utlandsäventyr i Al-Ahli, Hamburg och Grasshoppers slog Bahoui igenom ordentligt i AIK – vilket Mårthen Bergman och Lasse Nilsson minns väl.

– När han kom fram, det var lite samma veva som Jimmy Durmaz och Jiloan Hamad, trodde jag att han skulle bli svinbra. Dels för att han slog sin spelare och det var inte med så avancerade grejor utan mest tjockisfinten. Han bara plöjde där på kanten, jättevasst skott, bra på att ta sig in i straffområdet, bra på att nicka och att han hade en jävla ”power” som skiljde honom från många yttrar, säger Mårthen Bergman.
– Ja, ett otroligt flyt med bollen. Hög fart, små lätta kroppsfinter som funkar i stort sett varje gång och han hade enkla metoder för att ta sig förbi sin spelare och gjorde det nästan hela tiden. Återigen, det var ju verkligen så att man tänkte att han bara kommer explodera. Riktigt så blev det ju inte men han är ju inte gammal än så han har några riktigt bra år kvar, säger Lasse Nilsson.

Utöver att vara en bra fotbollsspelare har även Bahoui ett speciellt personlighetsdrag som är älskvärt, enligt Mårthen Bergman.

– Sedan är ju Bahoui en jävla superkille. Han är frånvarande konstant, han är inte riktigt där. Man vet aldrig om han fattar vad man säger eller inte och han är himla rolig. Jag tror att han vet om det men han agerar som att han inte vet om det, säger Mårthen Bergman.
– Då är det ju fantastiskt. Det är ett härligt personlighetsdrag. Jag älskar människor som låter folk tro att: ”Nej, jag är inte med riktigt”, säger Lasse Nilsson.