Falck ber om ursäkt till Grzelak: ”Det borde stannat internt”

Enligt Robert Falck fanns det missnöje i spelartruppen mot Bartosz Grzelak, vilket var en orsak till att tränaren sparkades.
Nu är AIK:s ordförande ångerfull över att han berättade det utåt.
– Jag skulle inte talat så ingående om AIK:s interna processer eller hur vi resonerar, säger Falck till Expressen.

Annons

Bartosz Grzelak har hållit en låg profil sedan han fick sparken från AIK. Nu har han dock talat ut i en intervju med Expressen där Robert Falcks uppmärksammade utspel avhandlas. Det var i Fotbollskanalens podcast ”Lundh” som Falck sa att spelartruppens bristande förtroende var en anledning till att Grzelak fick sparken.

Grzelak säger att blev förvånad när han hörde om utspelet.

– Sebastian Larsson sa det i något sammanhang, att han var förvånad. Jag delar väl den bilden. Jag blev väldigt förvånad när jag läste det. Det var inte signalerna jag fick från spelarna innan uppsägningen eller efter Robert Falcks uttalande. Jag har heller inte fått någon feedback från ledningen i den här processen under sommaren om att det skulle finnas något missnöje i laget eller andra problem kopplat till det sportsliga. Det är tråkigt om det var så och beklagligt att jag inte fick chansen att korrigera det på något sätt. Men sedan är det ju så här. Det kan finnas spelare som var missnöjda eller kände sig kränkta för att jag i mitt ledarskap ställer höga krav på disciplin, ambition och en hög kravbild, säger AIK:s förre tränare.

– Jag tyckte inte det var schyst att gå ut och diskutera sådana här saker i detalj. Det tycker jag inte heller att man ska göra. Jag har kämpat och gjort mitt bästa för AIK varje minut av den tiden under mina två fantastiska år i klubben, samt tidigare som assisterande tränare. Jag blev lite ledsen när jag läste det.

Robert Falck är ångerfull över att han berättade så mycket, och säger att han bett om ursäkt till Grzelak.

– Det blev fel när jag i en podcast pratade om varför AIK Fotboll och Bartosz gick skilda vägar. Jag skulle inte talat så ingående om AIK:s interna processer eller hur vi resonerat. Det borde stannat internt. Jag har pratat med Bartosz och bett honom om ursäkt för detta, säger Falck och fortsätter:
– Han är en mycket skicklig och lyhörd tränare som gjort stora insatser för AIK Fotboll, inte minst som huvudtränare där han lyfte laget och etablerade oss i toppen av allsvenskan.