Elyounoussis besvikelse: ”Gick runt och var riktigt förbannad”

Tarik Elyounoussi är besviken över säsongen som gick med AIK.
Nu vill han ha löften om en rejäl satsning till nästa år för att förlänga kontraktet.
– Det är mycket som måste förändras, säger Elyonoussi till norska TV2.

Annons

Vid årsskiftet går Tarik Elyonoussis kontrakt ut. Den 31-årige norrmannen, som gjorde elva mål under året som gick, har fortsatt inte bestämt sig om han vill fortsätta i AIK eller låta karriären på någon helt annan plats.
– Jag är 31 år och vi (familjen) trivs i Stockholm så det ska mycket om jag ska hoppa på ett äventyr. Då måste det komma en riktigt tung säck med pengar, säger Elyounoussi i en intervju med TV2.

Den norske landslagmannen stannar alltså gärna i AIK – om rätt löften infrias. Elyounoussi vill inte se en repris på året som gick.
– Jag har en väldigt god dialog med AIK men jag måste få veta var klubben står och vilka ambitionerna är. Om det kommer in nya spelare och så vidare. Det är mycket som måste förändras för det har varit en ordentligt frustrerande säsong. Vi måste ta in nya spelare för vi har egentligen en väldigt tunn trupp. Jag är väldigt besviken över att AIK inte har hämtat in fler spelare.

Elyounoussi säger också i intervjun att han hade svårt att acceptera att få flytta ner från anfallet till mittfältet under säsongen.
– Jag måste erkänna att det har varit tunga perioder där jag gick runt och var riktigt förbannad. Jag var i bra form och det fungerade bra för mig på topp. När jag flyttades ner blev det längre till målet och jag kom inte till så många målchanser. Om jag fortsatt som anfallare hade jag kunnat bli skytteligavinnare i Allsvenskan. Skytteligavinnaren gjorde 15 och jag gjorde elva – med hälften av matcherna från mittfältet, säger Elyounoussi som också lägger till att han tror att AIK hamnat bättre till i tabellen om han fått fortsätta som anfallare.

Foto: Bildbyrån