Elbouzedi efter debuten: “Imponerad av nivån”

Mot Kalmar gjorde AIK:s irländske nyförvärv Zachary Elbouzedi allsvensk debut.
Efter matchen hyllar han AIK:s supportrar och lovordar Allsvenskans nivå.

Annons

Nio minuter på plan. Mer än så behövdes inte för att Zachary Elbouzedi skulle bli imponerad av Allsvenskans inramning och sportsliga nivå.
– Det var otroligt att gå in på plan, säger irländaren efter matchen. Lincolns supportrar är också bra, men jag tror aldrig jag upplevt supportrar som sjunger i nittio minuter i rad oavbrutet. Det ger oss de där extra tio procenten vi behöver på plan.

Även nivån på fotbollen hyllar Elbouzedi.
– Det var en väldigt bra nivå. Passningsspelet var imponerande. I AIK är alla duktiga med boll också, det är hög nivå på träningarna.

Innan Elbouzedi anslöt till AIK spelade han i Bolton Wanderers i engelska fjärdedivisonen, utlånad från Lincoln City. Att AIK var intresserade erkänner han var lite förvånande.
– Ja, det var lite av en chock, om jag ska vara ärlig. Det är en större klubb än vad jag spelat i innan. Det var en välkommen överraskning.

Det är första gången du spelar fotboll utanför de brittiska öarna. Hur går acklimatiseringen?
– Bara fint. Alla i laget pratar engelska och [individuella tränaren, reds anm] Sean O’Shea är irländare. Det hjälper mig att acklimatisera mig. Sedan är spelstilen inte så olik från hur vi spelade i Irlands U21-lag.

Har du hittat en irländsk pub ännu?
– Nej, jag har inte haft tid, skrattar Elbouzedi. Jag brukar inte dricka vanligtvis. När familjen kommer på besök ska jag leta upp en bra, irländsk pub åt dem.