Efter kaoset på Friends: ”Seb är en jäkligt trevlig grabb”

Det var i samband med måndagens stormöte på Friends Arena mellan AIK och Malmö FF som landslagsmittfältaren Sebastian Larsson hamnade i rejält blåsväder, men nu försvaras han av den tidigare Helsingborgsstjärnan Mattias Lindström.
– Alla har rätt att göra fel någon gång, konstaterar Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Annons

AIK var på väg mot en tung förlust hemma mot Malmö FF i den allsvenska guldstriden i måndags, men i den 96:e minuten drog landslagsmittfältaren Sebastian Larsson in en frispark till 1-1 och hela Friends Arena explodera i eufori. Larsson själv valde att fira precis framför Malmö FF:s bänk, vilket utlöste tumult mellan spelare och ledare. Ett beteende som fått mycket kritik, men där Larssons snabba ursäkt nu hyllas av den tidigare allsvenske stjärnan Mattias Lindström.
– Seb är ju inte den sortens människa. Det är en jäkligt trevlig och bra grabb, men när känslor går överstyr, som de gjorde här, så gör du grejer som du ångrar och det var det han gjorde. Jag tycker det är ett fruktansvärt beteende att hålla på så. Det är en sak att fira målet, men att hålla på så med vad han nu skrek och vad han gjorde framför Malmö-bänken… Det är respektlöst och det vet han om, säger Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

– Det jag gillar i sammanhanget är att han går ut relativt direkt efter matchen och ber om ursäkt, både till spelare och ledare i Malmö och till allmänheten, och säger att “det var fel av mig och det ska inte upprepas”. Det försvarar inte beteendet, absolut inte, men jag tycker att det är bra att han förstår vad han har gjort. Alla har rätt att göra fel någon gång och Seb Larsson är, som jag ser det, en bra lagspelare, en bra lagkompis och en bra människa, men han gjorde fel. Okej, då kryper han till korset och då låter vi det vara, men sedan är det ju mycket känslor i fotboll. För supportrar och så är det ju svårt att bara vispa det under mattan, fortsätter han.

Efter tumultet och firandet fick Larsson sitt andra gula kort och visades ut, men vägrade för att lämna planen. Något som Ljugarbänkens programledare, Mårthen Bergman, lyfter fram som det kanske larvigaste i 33-åringens beteende.
– Han får ju leva med att alla kanske inte godtar hans ursäkt, men han är ångerfull. Det är jag övertygad om och sedan är det som det är. Vissa godtar ursäkten medan andra gör det inte. Det är upp till var och en så klart. Jag tycker att man har rätt att göra fel, men jag håller med dig i att han protesterar mot det gula kortet sticker ännu mer i ögonen på folk. Ta ditt straff och gå därifrån liksom. Gräv inte gropen ännu djupare, instämmer Mattias Lindström.

Lyssna på Ljugarbänkens podcast i spelaren nedan eller på iTunes.