Efter fjolårets Europamiss – AIK:s tydliga mål: ”Ska vinna allt”

Förra året missade AIK att ta en Europaplats.
Den här säsongen finns det bara ett mål att sträva efter för Rikard Norling och hans lag: att vinna allt.
– Går inte att säga någonting annat, sa Norling under AIK:s första träning.

Annons

Förra säsongen blev inte vad AIK hade hoppats. Ute i Europa missade man som regerande mästare chansen att ta sig in i ett gruppspel och i serien blev det en snöplig fjärdeplats. Nu finns det bara en sak att sträva efter för AIK, enligt huvudtränaren Rikard Norling: att vinna allt. Först och främst siktar klubben på att vinna svenska cupen för att redan i sommar ta sig ut i Europa.
Det har varit mer snack om målsättning nu bland oss i ledarstaben än vanligt. 2018 var det viktigt för oss att vi fick en bra start då vi börjat knackigt åren innan och det hade påverkat våra slutresultat. Anledningen till att cupen är viktig är att vi behöver det för att kunna kvalificera oss till ett Europaspel. Samtidigt har vi alltid gått in i cupen med målet att vinna det, det är omöjligt att prata om någonting annat, berättade Norling inför supportrarna på Skytteholm under AIK:s första träning.
– Allsvenskan är precis lika viktig så resultatkravet i år är egentligen att vinna allt som vi ställer upp i, det går inte att snacka om någonting annat.

Även sportchefen Björn Wesström var tydlig med att man inte är nöjda med fjärdeplatsen ifjol och att man nu får försöka revanschera sig så fort som möjligt.
Att vinna cupen är nog det viktigaste vi har gjort på ett bra tag nu, så är det. Vi har satt oss i en situation som vi inte är jättestolta över vilket gör att vi måste ta andra grepp. Att vinna svenska cupen blir en tydlig, enkel och relevant målsättning.

Timmarna innan att AIK gick ut på Skytteholm för årets första träning kunde klubben presentera en prestigevärvning i Ebenezer Ofori, en värvning som gladde Rikard Norling rejält. Inför supportrarna på träningsanläggningen berättade tränaren att hans reaktion varit precis som hos många andra glada supportrar.
– Jag tycker att det sätter tonen på ett jäkligt intressant sätt när han blir klar och det kommer att påverka konkurrenssituationen på ett bra sätt. Det är mycket som känns positivt med honom.

Foto: Bildbyrån