Efter dagens publikbesked – Milosevic med hälsning till AIK-supportrarna

NORRTÄLJE. Snart är publiken tillbaka inne på Friends Arena. 
Beskedet med 3000 personer på varje sektion togs idag emot med stor glädje. 
– Jag hoppas att de kommer tillbaka och är riktigt taggade, säger AIK:s mittback Alexander Milosevic. 

Annons

Under måndagen höll regeringen en pressträff där man meddelade att man från och med den 1 juli lättar på restriktionerna kring publik på de allsvenska arenorna.

Från och med torsdag kommer det att vara tillåtet för föreningarna att släppa in 3000 personer per sektion utomhus så länge som arrangören har möjlighet att sprida ut sin publik på ett smittsäkert avstånd.

För AIK:s del innebär de nya reglerna att klubben siktar på att släppa in 14 020 personer i den första hemmamatchen mot Varbergs BoIS den 10 juli.

En spelare som verkligen jublar över beskedet är mittbacken Alexander Milosevic.
– Det är klart att det är positivt och bra för en klubb som AIK när det kommer mycket publik. Sedan även personligen, jag är en spelare som höjer mig ganska mycket när det hettar till med allt runt omkring. När det är bra stämning och även lite hetsigt, då höjer man sig.
– Förhoppningsvis är det här ett bra steg, men snart hoppas jag på fulla läktare igen.

Din tränare Bartosz Grzelak har själv sagt att de åtta första matcherna utan publik känts som en försäsong. Har du haft samma känsla ute på planen?
– Det är klart att man känner att det är Allsvenskan, men det är en helt annan grej med publik, speciellt här i Sverige där publiken gjort väldigt mycket för ligan.
– Som spelare efter en lång försäsong är man alltid jäkligt taggad att sparka igång serien, det känns nog samma sak för publiken. Jag hoppas att de kommer tillbaka och är riktigt taggade.

Hur mycket ser man fram emot ett derby med publik igen?
– Det ska bli jäkligt roligt, men först är det fokus på matchen mot Häcken.