Nya beskedet: Matchen mellan AIK och Kalmar FF startar 18.00

AIK:s match mot Kalmar FF i eftermiddag har fått skjutas upp på grund av en polisinsats på Öland.
Spelarbussen har anlänt till Guldfågeln arena och Jessica Linnmann bekräftar för Fotboll Sthlm att den nya avsparkstiden är 18.00.

Annons

AIK är påväg till Kalmar för att möta Kalmar FF i omgång tolv av Allsvenskan. Men lagbussen har svårt att ta sig fram på grund av en stor polisinsats som letar efter gärningsmän som ska ha rånat en butik på Öland. Något Expressen rapporterade tidigare under dagen. Discoverys kommunikationsansvarige Jessica Linnmann bekräftar att matchen skjuts upp till följd av händelserna. ”Ja det kommer det blir men vi vet inte exakt tid ännu tyvärr” skriver hon i ett SMS till Fotboll Sthlm.

Jonas Dahlquist, kommentator på Discovery skriver på Twitter att matchen förväntas starta klockan 17.30 om laget har tagit sig till arenan tills dess. Linnmann bekräftar den preliminära starttiden i ett SMS till Fotboll Sthlm. ”Vår sändning kommer att starta 17.00 på Dplay och Kanal 5 med matchstart 17.30. Starten kan förskjutas om AIK anländer senare än vad som är beräknat just nu.”

Uppdatering 16:45:

Nya besked om matchen: Enligt Sportbladet har spelarbussen anlänt till arenan och matchen beräknas starta klockan 18.00. Sändningen på Dplay börjar en halvtimme innan matchstart.

Det var under natten till söndagen som flera gärningsmän slog till mot en Ica-butik på Öland. Händelsen gjorde att en stor polisinsats pågår vid Ölandsbron. Polisen letar enligt Expressen efter rånarna som misstänkts ha krockat med flyktbilen.

Foto: Bildbyrån