Dimitriadis om framtiden: ”Inte det sista för mig i AIK”

Panos Dimitriadis lämnar AIK efter säsongen.
I framtiden vill mittfältaren vara en del av Gnagets organisation.
– Det har jag förklarat för Henrik Jurelius och för de som är ansvariga, säger han i Studio AIK.

Förra veckan meddelade AIK att Panos Dimitriadis inte får något nytt kontrakt med klubben efter årsskiftet. Mittfältaren var med och vann SM-guld med klubben 2018 efter att han återvänt från ett äventyr i Turkiet. De tre senaste säsongerna har 34-åringen gjort 45 framträdanden i Allsvenskan och stått för ett mål. I en intervju med Studio AIK öppnar Dimitriadis för att stanna i AIK efter karriären.
– Nästa dröm är att bli involverad på något sätt, det har jag förklarat för Henrik (Jurelius) och för de som är ansvariga också. Man må säga hejdå nu men det är inte det sista för mig i AIK. Som jag har sagt innan, vi syns igen.

Vad nästa äventyr blir har han ännu inte bestämt.
– Fotbollsmässigt har jag ingen aning. Någonstans vill jag stänga det här kapitlet innan jag kollar på vad som händer sen. Jag vill njuta lite mer av de här sista träningarna och dagarna, få med mig lite mer känslor och kärlek, sen får vi se. Vi har tre matcher kvar, allt kan hända och jag vill bidra till att AIK tar en så bra placering som möjligt. Kontraktet går ut sen och jag har faktiskt inte tänkt så mycket mer. Jag vill fortsätta spela på en hög nivå, men vad det blir vet jag inte. 

Dimitriadis kom till AIK som sexåring och i den känslosamma intervjun med Studio AIK delar han med sig av sina känslor för klubben.
– Det är mitt hem, jag har vuxit upp i denna klubben.
– Det har känts osom att allt har blivit rätt, jag har hamnat där jag ska vara.

34-åringen spelade i AIK mellan 2014 och 2015 innan det blev ett äventyr i Turkiet. 2018 återvände han till Sverige och var med och vann guld med klubben som han älskar. Mittfältaren understryker supportrarnas betydelse för Gnaget.
– Atmosfären man upplever på match, både hemma och borta är magisk. Det är en del av hela grejen AIK. Utan dem blir det inte samma sak. Man hör hur de sjunger och skriker och man får kärlek på och utanför planen och på sociala medier.
– Jag kommer för evigt att vara tacksam att ha fått spela framför så magiska och fantastiska supportrar som stöttat mig i med- och motgång, framför allt när mitt korsband rök fick jag mycket kärlek. De kommer att vara en del av att jag har lyckats. De har varit där för mig och jag har varit där för dem.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Långintervju, del II: Så vill Bartosz Grzelak forma sitt AIK

LÄS MER: Wesström: ”Har aldrig sökt ett jobb – men blivit kvar i AIK i 21 år”

Annons