Daniel Sundgren om bråken på träningarna: ”Ni har ingen aning”

Carlos Strandbergs strypgrepp på lagkompisen Daniel Sundgren skapade rubriker.
I Fotboll Sthlms podcast Bergman 90 minuter berättar den senare utförligt om sin syn på det hela.
– Det har hänt mycket värre saker på träningen, säger Sundgren.

I avsnitt fyra av vår intervjupodd gästar AIK:s högerspringare Daniel Sundgren. Det blev ett öppenhjärtigt samtal där ett av ämnena var det uppmärksammade bråket från 2016 med Carlos Strandberg som då spelade i AIK. I slutminuterna av 3-2-segern mot Falkenberg började Strandberg och Sundgren tjafsa vilket mynnade ut att den förstnämnde tog ett strypgrepp på sin medspelare.
– Han är skön, Carlos, och vi var goda vänner. Men det bara small till. Båda var tjuriga och ville vinna. Det är sådant som händer på träningen hela tiden. Om ni bara visste vad som händer på träningarna alltså, säger Sundgren.
Vad sa du till Carlos?
– Det här måste jag ta upp, för folk är helt sjuka i huvudet. Jag såg att vissa skrev att jag sagt n-ordet till exempel. Kom igen liksom, försök inte. Det handlade om att han ville ha en passning i djupet. Vi ledde med 3-2 och jag ville ner till hörnflaggan för att maska medan Carlos vill ha bollen i mitten, där han enligt honom var fri. När jag drog ner till hörnflaggan lackade han ur. Då sa jag väl i stridens hetta “håll käften, jag gör väl vad jag vill.” Då kan det bli så, med två hetsiga vinnarskallar.

Annons

Enligt Sundgren försonades han snabbt med Strandberg. Men tränaren Rikard Norling kallade dock in de båda på ett möte för att lösa situationen.
– Carlos sa direkt att det var jättedumt gjort, att han aldrig skulle ha gjort det. ”Jag gillar dig Sundgren, det vet du” och jag sa att det var okej. Sedan var det slut.
Sundgren understryker att det inträffat långt värre saker på AIK:s träningar. Han säger att han själv inte varit inblandad men berättar att han sett “Mellberg och Ljungberg”-situationer. Någon AIK-händelse vill han alltså inte nämna, men tar upp bråket mellan Jonas Olsson och Magnus Eriksson på Djurgårdens träning i fjol som en sådant exempel.
– Var det inte så att Jonas spottade Mange i ansiktet?

Här kan du lyssna på hela podden med Daniel Sundgren.