Budimir Janosevic: ”Det är mitt fel – jag tar på mig förlusten”

Budimir Janosevic höll AIK kvar i matchen.
Men till sist kapitulerade målvakten två gånger om – och efter 0-2 mot Malmö var 30-åringen självkritisk.
– Jag vill be om ursäkt till alla som älskar AIK, säger han till FotbollDirekt.

Annons

AIK var tvungna att vinna i Malmö för att haka på i guldstriden. AIK höll spelet uppe i den första halvleken som slutade 0-0 men efter paus var det Malmö som tryckte på hårdast. Budimir Janosevic gjorde två starka räddningar när Arnor Traustason och Markus Rosenberg avslutade från nära håll, men sedan spräckte MFF nollan genom Anders Christiansen. Dansken sköt in en retur sedan Janosevic stött ut ett skott från Guillermo Molins. På slutet stängde sedan Traustason matchen då han tryckte in 2-0 i öppet mål.
– Jag är allt jag borde vara förutom touchen som föranleder deras 1-0-mål. Deras spelare blockade mig och det slutade med att de gjorde mål. Vi kunde gjort saker bättre efter touchen, jag räddade skottet, men allt är mitt fel. Det finns inga ursäkter. Jag tar på mig det, säger Budimir Janosevic till FotbollDirekt.
– Jag vill be om ursäkt till alla som älskar AIK och känner sig som AIK:are. Det är mitt fel. Jag tar på mig förlusten.
FotbollDirekt: Är du inte lite hård mot dig själv?
– Chanserna de har är skott jag ska ta och jag ska avsluta den här matchen utan några misstag. Det är så det ska vara. Om du räddar lägen men gör misstag som kostar laget mål så är det innan inget värt. Jag har några fantastiska räddningar men min känsla är att allt är bortkastat.
– Jag tog på mig förlusten inför grabbarna i omklädningsrummet.

Foto: Bildbyrån