Brännström om banderollerna: “Hade blivit förvånad om de inte var där”

Under AIK:s förlustmatch mot Elfsborg syntes en banderoll med krav på Andreas Brännströms avgång. Efter matchen var de tre.

Huvudpersonen själv menar att det var väntat.

Annons

Förlusten mot Elfsborg var inte oväntad men gör läget än mer prekärt för AIK. När vårsäsongen nu gått i mål kan det konstateras att Gnaget ligger näst sist i den allsvenska tabellen. När Andreas Brännström möter pressen efter matchen är han besviken över dagens resultat.

– Vi får en rätt tung start. Är det något lag man måste välja att ligga under mot så är det inte Elfsborg man önskar. Det går rätt fort när de ställer om. Sen har vi en period efter det där vi är rätt skärrade. Vi matar deras press och de får vinna bollen ganska högt på oss, och då får vi det riktigt jobbigt. Vi jobbar på men går in med 2-0 i halvtid och får börja om matchen på något sätt. Det är lite kvalitet som saknas men forceringen är bra annars. Heder till spelarna som gör match av detta till 95:e minuten, säger Brännström.

Under matchens gång dök en banderoll med budskapet ”Avgå Brännström” upp från den norra läktaren. Efter matchen var det tre banderoller med samma budskap. Huvudpersonen själv menar att han förstår supportrarnas frustration.

– Det var väntat. Jag hade blivit förvånad om de inte var där.

Med sju poäng på tolv omgångar och en fiaskostämpel över AIK:s vårsäsong är framtiden osäker för AIK:s tränare. Själv är han fåordig om framtiden.

– Jag spekulerar inte så mycket i det. Spelare vet inte heller om de spelar nästa match och så är det alltid i en organisation. Det ligger inte på mitt bord. Så här är det om man skriver på för en klubb i allmänhet och AIK i synnerhet.