Brännström fåordig om framtiden: “Jag har inte tänkt på morgondagen”

Det stod mycket på spel för AIK när de gästade Djurgården på Tele2 arena.

Efter 1–0 till hemmalaget hänger Andreas Brännström löst.

Annons

Ett ödesmättat derby väntade AIK och inte minst Andreas Brännström under söndagen. När matchen summeras konstateras det att de svartgula förlorat med 1–0 och AIK befinner sig på 15:e plats i den allsvenska tabellen.

När Brännström mötte pressen efter matchen var han besviken men samlad.

– Vi kom hit i en svår situation och sett till det så ser första halvlek ut ungefär som vi tänkt oss. Tanken var att stå lite lägre och utnyttja våra snabba spelare. Det är en helt okej genomförd första halvlek och grabbarna visar ett jäkla hjärta. Andra halvlek blir lite tyngre, men det känns sällan riktigt farligt. Men även om det sällan känns särskilt farligt så blir det många halvsituationer och till slut blir det farligt och då kan det smälla, säger AIK-tränaren.

Hur känner du för din egen framtid?

– Minuterna direkt efter derbyförlust så mår man generellt rätt dåligt, det får räcka där. Jag har inte har funderat så mycket på morgondagen.

Efter Djurgårdens ledningsmål blev det oroligt på läktaren. Bangers och bengaler kastades in på planen medan en ”Avgå Brännström”-banderoll vecklades ut på AIK:s kortsida.

– Det var rörigt. Jag får titta på det där igen för jag var nästan först in i korridoren. Jag såg att det slängdes in grejer och att det eldades och haglade lite över vår bänk. Det var mycket känslor, men jag antar att det är en polissak.

Angående banderollen är han fåordig.

– Den är helt naturlig med poängskörd vi har.

Efter slutsignal intervjuades Brännström i Discovery och uttryckte att han kände sig skyldig till stöket.

– Ja, det är klart. Jag tror att… Det var sekunder efter matchen och jag kände att vi precis förlorat ett derby. Förmodligen är rätt många människor besvikna, arga och ledsna. Man får gå till jobbet imorgon och skämmas lite grann. För de känslorna sa jag att jag kände mig skyldig.