Björn Wesström om Djurgårdens säsong: ”Nog ganska jobbigt”

Att Hammarby passerade Djurgården under året svider för de sistnämnda. 
Det tror AIK:s sportchef Björn Wesström som är veckans gäst i Bergman 90 minuter.
– Jag tror att det äter ganska mycket på dem, säger Wesström.

Annons

Det blev ett innehållsrikt Bergman 90 minuter denna vecka. Avsnittets gäst är en nybliven svensk mästare, nämligen sportchefen Björn Wesström. Samtalet berör en rad ämnen, men mycket handlar om säsongen som gick. Där kommer Djurgården på tal. På frågan om vem Björn Wesström skulle vilja se som nästa intervjugäst svarar han Henrik Berggren, vd i Djurgården.
– Om jag ska spana lite grann: De som har mest tudelade känslor för säsongen som gått är Durgården. Jag tror att de har sett sig som ett topplag i många år, och på slutet varit på väg att gå ikapp. Men i år blir de omkörda av Hammarby. Det tror jag ställer till för dem ganska mycket utifrån att de är på samma arena där de delar ganska mycket i vardagen, säger Wesström i programmet.

Annons

AIK-sportchefen fortsätter:
– Det där är ganska enkelt när man ligger före. Men om man ligger efter och försöker komma ikapp något som man inte hade tänkt sig så äter det ganska mycket på en. Det är nog ganska jobbigt. Så det vore intressant att höra vad de tänker kring det.
Henrik Berggren meddelade tidigare i höstas att han skulle sluta i Djurgården och börja på en tjänst på Svensk elitfotboll – bara för att ångra sig och bli kvar på sin post.
– Han gjorde en u-sväng och kom tillbaka. Så då antar jag att det finns en plan, säger Wesström.
Hur Henrik Berggren svarar?
Det får vi reda på snart, eftersom Djurgårdens vd som av en händelse kommer vara gäst i ett av de kommande Bergman 90 minuer-avsnitten.

Här lyssnar du och läser mer om intervjun med Björn Wesström!

Annons