Björn Wesström: ”AIK vill alltid spela på bästa underlaget”

Igår kväll kom beslutet att kvartsfinalen mellan Öster och AIK flyttas från lördag till måndag – samt att hemmalaget vill spela inomhus.
Nyheterna har väckt känslor i supporterled.
– AIK har skickat in sina synpunkter till tävlingskommittén, meddelar Björn Wesström.

Annons

Kvartsfinalerna i svenska cupen var schemalagda att spelas lördag och söndag den 9 respektive 10 mars. Men på grund av evenemang som krockar blir det omkastningar i spelschemat. Derbyt mellan Djurgården och Hammarby flyttas från lördag till söndag, och AIK:s match mot Öster flyttas från lördag eftermiddag till måndag kväll, vilket har skapat då det blir svårare för många bortasupportrar att ta sig till matchen.

Öster har sökt dispens för att spela matchen i Tipshallen, samma hall som de besegrade Malmö FF med 2-1 i. Efter matchen ifrågasattes det stumma underlaget av flera spelare. Noterbart är också att bollen åkte upp i taket två eller tre gånger, vilket ledde till nedsläpp. Anledningen till att Öster vill spela inomhus är att man inte vill slita på hybridgräset som ligger på deras ordinarie hemmaplan Myesjöhus arena. Den föreslagna spelplatsen är också orsaken till att matchen flyttats till måndag då det pågår en rugbyturnering under helgen i Tipshallen. Ur en AIK-synvinkel krockar dock måndagstiden med när hockeylaget tar tar emot Oskarshamn i den Hockeyallsvenska finalen – säsongen hittills viktigaste match.

AIK:s sportchef Björn Wesström är kortfattad om AIK:s synpunkter om spelplats när Fotboll Sthlm ringer upp.
Vi tycker en massa saker och det har vi framfört till tävlingskommittén, säger han.
Har ni bett om att flytta matchen?
– Som sagt, vi tycker en massa saker och det har vi framfört. Nu får tävlingskommittén avgöra vad som är bäst för svensk fotboll.
Hur känner ni kring att spela i Tipshallen, med allt vad det innebär?
– AIK vill alltid spela på bästa möjliga underlag, men det är inte upp till oss att bestämma var och när matchen spelas. Det är lätt att det blir tyckarfest i de här sammanhangen och det är ingenting vi vill ha.
Finns det en möjlighet att matchen flyttas?
– Beslutsunderlag samlas in nu. Tävlingskommittén tar hänsyn till säkerhetsaspekter, sportsliga aspekter och massa andra aspekter, för att det ska fattas ett så bra beslut som möjligt. Det är inte Öster eller AIK:s bedömning. Tävlingskommittén gör en sammantagen bedömning och vi är trygga med att de fattar ett bra beslut.

FOTO: Bildbyrån