Bilal Hussein om sin nya position: ”Jag hör hemma i mitten”

MARBELLA.
Bilal Hussein fick testa att spela på en kant mot Rostov, men fick i den andra halvleken kliva in och spela centralt.
Något som han är mer van med. 

– Jag hör hemma i mitten, det är där jag får ut max, säger han till Fotboll Sthlm. 

Annons

Tidigare i vinter har Bilal Hussein testats som en anfallare likt en “falsk nia”. Under gårdagens match mot Rostov blev det ett nytt test för 19-åringen då han fick kliva ut på en kant och spela, något som han själv medgav inte var helt naturligt.
– Jag trivs bäst när jag får spela centralt i mitten, det är där jag hör hemma. Det är också den positionen där jag får maximalt av mitt spel. Det här var första gången som jag spelade på en kant, det var ovant men jag fick vänja mig, säger Hussein.

Skulle du acceptera en roll den här säsongen på kanten?
– Jag vet faktiskt inte. Jag trivs som sagt bättre i mitten, det är där jag hör hemma. Det är då jag får ut maximalt av mig själv.

Matchen mot Rostov slutade 1-1 och även fast AIK inte skapade särskilt många farliga målchanser, var Hussein nöjd med lagets insats.
– Jag tycker att vi gjorde en bra match framförallt defensivt då vi inte släpper till särskilt många chanser. Sedan är den första halvleken bättre än den andra där det blir lite mer Hawaii.

Börjar ni få ihop spelsättet lite mer än tidigare?
– Ja, jag kände verkligen att det börjar sitta lite mer. Vi börjar få till det och det är bara målen som saknas och kommer att rulla på. Det kändes bra att möta ett riktigt bra motstånd innan cupen drar igång.

Foto: Bildbyrån