Besvikelse efter plattmatchen: ”Bland det värsta jag varit med om”

UHERSKE HRADISTE.

AIK föll tungt med 0–3 mot Slovacko. 

Därefter var besvikelsen enorm både bland tränare och spelare. 

Annons

Efter förlust med tre mål borta mot Slovacko tyder nu mycket på att AIK:s Europasäsong är över. På presskonferensen efter matchen var Bartosz Grzelak märkbart besviken över sitt lags svaga insats.
– Det är en svår match, såklart. Vi spelar mot ett bra lag, kunde ha varit bättre i våra kontringar och etablerat spel på deras planhalva. Istället förlorar vi bollen och ägnar 70 procent av första halvlek åt att försvara oss. Det tröttar ut en. I andra halvlek kommer vi ut starkare och får ett mål bortdömd, vilket förmodligen är ett korrekt domslut. Det är olyckligt att det går så långt som 3–0. Det är jag extremt besviken över.

Var ni trötta efter matchen mot Värnamo?
– Det finns inga ursäkter när man förlorar en match, säger Bartosz Grzelak. Men man får se till fakta, det är tufft både fysiskt och mentalt för spelarna att komma hit och spela matcher var tredje eller fjärde dag. Det kräver bra återhämtning. Idag är bränslet slut efter 65 minuter.

Ni släpper in två mål på vänsterkanten, är det en slump?
– Vi släpper in tre inlägg. Mot Värnamo släppte vi in två inlägg. Det är något vi måste titta på. Det ska inte vara så enkelt att göra mål på oss genom inlägg, och vi visste sedan innan att Slovacko var inläggsstarka.

Också Mikael Lustig var gruvligt besviken på matchen.
– Ingen kommer upp i sin normala nivå. Vi får vara glada att det bara blev 3–0, säger försvararen efter matchen.

– Jag tror inte att någon känner att vi gjorde en bra match, spelarmässigt eller taktiskt. Det här är bland det värsta jag varit med om. Vi har varit väldigt tydliga innan avresan med att vi har en bra känsla i laget, att vi ska ge allt för att ta oss ut i Europa, vilket inte klubben gjort på väldigt länge. Och så blir det såhär, säger Mikael Lustig.

Det såg irriterat ut på plan mellan er spelare? 
– Såklart, jag tror inte någon är särskilt nöjd. Vi får försöka prata om vad vi gör fel och vad vi kan göra bättre. Vi har en dålig första halvlek, men i andra halvlek… Vi får ju knappt till en passning inom laget.

Vilket ansvar tar ni spelare?
– Stort ansvar. Det spelar ingen roll vilken taktik vi har. Vi ska klara av att spela rakt, spela kort, spela sjubackslinje, spela tvåbackslinje, och komma härifrån med ett resultat. Klarar man inte av att passa bollen till en AIK-spelare spelar det ingen roll hur man ställer upp, då vinner man inte.

Hur känns det inför returen?
– Just nu är det svårt, samtidigt vet man att med ett tidigt mål på Friends kan det gå fort. Men det går inte att stå här och ljuga, det ska mycket till för att vi ska vända det här. Man får tänka positivt, det är det enda sättet.