Berg hyllar debutanten Ahmad Faqa: ”Hoppas få se mer av honom”

På övertid låg VSK på hårt för en forcering.

Stort ansvar för att bärga segern gav då Henning Berg till debutanten Ahmad Faqa.

– Han gör ett bra jobb och är i bra utveckling, säger Berg om den unge adepten.

Annons

Till slut tog AIK tre poäng i hemmapremiären. Avgörandet kom i 53:e minuten genom Rui Modesto, som då slog in matchens enda mål, efter en första halvlek då gästande Västerås SK suttit förarsätet.

– Vi är självklart väldigt nöjda med att vinna, men vi var inte så bra som vi vill vara i första. Vårt försvarsspel och vårt anfallsspel var inte så bra som vill. VSK var offensiva i sitt försvarsspel, så när vi vinner bollen har vi bra lägen, men tog inte chansen att göra mål. Då blev det som det blev. Vi är glada att kunna vinna på en dag då vi inte är så bra som vi hade velat vara. Stefan Mellerborg (AIK:s kommunikatör) sa att det här var AIK:s tusende seger i Allsvenskan, och det är jag förstås nöjd med. Jag är också glad att vi vann premiären, så att alla AIK:are kan gå hem glada idag.

Gjorde Västerås något som ni inte var förberedda på eller var det ni själva som inte kom upp i nivå?
– Västerås är ett mycket bra lag som spelade på sitt sätt. Spelmässigt var det ingen överraskning, de gjorde sina grejer och var bra. Patric Åslund var bra och kom loss centralt, kunde passera och skjuta. Han har en slägga till högerfot, så Djurgården har gjort jobbet på honom, ingen tvekan. Men vi gav honom för mycket utrymme och det hade vi kunnat bli straffade på, säger Henning Berg.

Bidragande till AIK:s seger var också den egna produkten Ahmad Faqa. 21-åringen, som i fjol var utlånad till isländska HK, fick hoppa in i minut 89 när AIK gick över till trebackslinje.

– Han har tränat bra med oss sedan i november. Han har haft en bra utveckling, jobbar stenhårt och har mycket bra mentalitet. Med både Milo och Martin borta behövde vi en mittback, och då gör Faqa ett bra jobb. Det är kul för honom.

Tror du att vi kommer få se mer av honom?
– Det hoppas jag. Han är fortfarande ung och spelade centralt på mittfältet mot Vålerenga, där han gjorde en bra kvart. Han har bra färdigheter och är en ung kille som jobbar hårt. Det är kul att han pushar på för att bli bättre.