Bartosz Grzelak efter poängen: ”Moraliskt stärkande”

Bartosz Grzelak kunde andas ut efter 100 minuters fotboll mot MFF.
Med nio man fick man med sig ett kryss mot serieledarna.
– Ibland har man tur att bollen träffar en halv centimeter fel på motståndarnas sko, säger han på presskonferensen efteråt.

Annons

AIK fick med sig en poäng mot MFF efter ha spelat den sista halvtimmen med en man mindre. Grzelak är nöjd med insatsen.
– Innan den här matchen kände vi att vi skulle hit och våga utmana Malmö, det var vår mentala inställning. Sen hade vi en taktiskt matchplan som vi hade med oss. Jag tycker att det vi har med oss i försvarsspelet gör vi bra. Vi har en längre period i den första halvlek där vi kan etableras på deras planhalva och kommer till några havlchanser och avsut, säger han.

Ebenezer Ofori drog på sig ett gult kort efter 65 minuter och efter det fick AIK ställa om till mer eller mindre 100 procent försvarsspel.
– Utvisningen förändrar ju vår matchplan, då handlar det om att stänga matchen och kanske kontra in någonting. Jag är imponerad av våra spelare, det är klart att det skapas lägen men vi krigar på för varandra. Vi spelar nästan tio minuter med två man mindre och klarar det också. För oss är det moraliskt stärkande, vi känner att utvecklas som lag och vi ser fram emot fler matcher framöver.

Trots att AIK fick försvara en halvtimme med manfall lyckades man alltså hålla undan alla de lägen som MFF skapade.
– Jag kan bara koppla det till spelarnas karaktär. Och att vi tränar på den typen av situationer, i träning försvarar vi ofta i undertal. Spelar ofta tio mot sex som försvarar, så jag var rätt så lugn när de tog sig an det här. Men man får vara ödmjuk, ibland har man tur att bollen träffar en halv centimeter fel på motståndarnas sko. Men vi är lugna och fina, det tar vi med oss.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: AIK tog en viktig poäng mot Malmö FF – spelarbetyg i Gnaget

Annons