Brännström: ”Vi presterar som Degerfors – det är vår nivå”

Misstagen var för många och för enkla, forceringen blev misslyckad.

Efter förlusten mot Degerfors hade Andreas Brännström ingen lust att komma med undanflykter.

Annons

AIK föll tungt mot Degerfors efter att Justin Salmon tillåtits göra mål på hörna i 69:e minuten. I forceringens slutskede lyfte AIK upp Sotirios Papagiannopoulos och lät honom agera spjutspets i anfallet. Draget blev inget vidare, erkände Andreas Brännström utan omsvep i Discoveryintervjun efter match.

– Vi får inte till det. Det är inte tillräcklig kvalitet. Det blir många insparkar. Sen behöver vi vara tydligare och jobba runt honom, säger Andreas Brännström.

Överlag var tränaren missnöjd med hur laget presterade. Enkla misstag i eget straffområde blev avgörande när AIK föll tungt.

– Först behöver vi göra basic rätt. Det första är märkligt, men det är två fasta situationer, vi hamnar i en period där vi är helt okej och hamnar i en period där vi får till tryck på dem. Jag ska inte säga att vi har marginaler emot oss, det är vårt ansvar att jobba bättre i egen box och göra de små sakerna rätt, säger Andreas Brännström.

Förlusten innebär att AIK:s svit med matcher utan seger sträcker sig över sex omgångar. Några enkla lösningar finns inte i nuläget, utan för AIK:s del handlar det om att se sig själva i spegeln och se allvaret i situationen, menade Brännström.

– Såhär fem sekunder efter match, att säga att vi ska vända på det här på ett enkelt sätt… Det är det inte. Just nu är vi där vi är för vi presterar ungefär lika bra som Degerfors gör idag. Det är vår nivå just nu. Det får vi acceptera, säger Andreas Brännström till Discovery.