Andreas Brännström: “Jag lider med spelarna”

Det blev 1-1 för AIK mot Kalmar trots att hemmalaget dominerade stora delar av matchen.

Något Andreas Brännström grämde sig över efter slutsignalen.

Annons

1-1 mot Kalmar för AIK, men insatsen lovade mer. Hemmalaget dominerade stora delar av matchen och satte gästerna under stor press. När Andreas Brännström mötte pressen efter slutsignalen var han nöjd med sina spelare, men bitter över resultatet.

– Det var en underhållande match för en neutral. Jag tycker vi kommer ut bra i matchen och är aggressiva, vi har en jäkla reaktion vid bollförluster. Det är tio svarta tröjor som är i rörelse direkt efter bollförlust. Det är synkat i de lägena och vi får ett tryck. Vi är aggressiva och gör en ganska bra första halvlek. Sen åker vi på två rejäla käftsmällar mentalt i andra halvlek när vi har straff och så ligger bollen i vårt mål ett par minuter senare. Då är det jobbigt, säger Brännström och fortsätter.

– Sen hittar vi tillbaka tack vare de som hoppar in i matchen och ger oss ny kraft och försöker få till en forcering. Ibland är man bara för dålig på fotboll och då får man se sig i spegeln och jobba på träningsplanen, men en sån här dag gör det lite ont i hjärtat. Vi har 15-16 spelare som gör allt men inte får betalt, så idag lider jag med spelarna. Vi har stått på träningsplan och känt att de har borstat av sig det här. De har gått vidare, och det är inte det lättaste.

En av planens bästa spelare var Jimmy Durmaz. Från sin sittande mittfältsposition dikterade han tempot i matchen och hittade in med bollar på offensiv tredjedel.

– Jimmy var bra, han är en klok spelare. Vi blev ganska flexibla hur vi byggde bakifrån, han hade en liten kombinerad gå-ner-och-hämta-roll. När han har hela planen framför sig har han en jäkla fin fot.

Matchens positiva överraskning var annars Victor Andersson. 18-åringen spelade 20 minuter och var en av planens mest framstående spelare under sin tid på planen.

– Det var jättekul att se honom idag. Victor är den som kanske gått framåt mest sedan januari. Då såg han ut som en junior. Man pratar ofta om att unga spelare ska få chansen, men det var inte så. Han tvingar sig in här sista månaden. Jag har stått där och sagt att han ger oss inget val snart, så det är kul. Kanske skulle han slagit alla fasta också, han har en jäkla fot. Inte ens jag vet vad han ska hitta på ibland, och jag säger det på ett positivt sätt. Han behöver få spela med små marginaler och det passade bra i det läget av matchen. Vi behövde lite x-faktor.